Zimní ohně zaplály

Ondra
Asociace

Ohně zaplály - díky všem členum turistických oddílů, kteří donesli chrští a dřevo. Byl to zimní táborový oheň organizovaný TOM Dálava a Pirátem - M. Nováčkem. Zimní oheň zaplál, ale místo sněhu nám nádherně svítilo sluníčko. Turistické oddíly mládeže se scházejí každý rok v Krásném Poli na Čvachtalce. Nejlepší oddíl si odnesl putovní placku, která každý rok putuje od oddílu k oddílu. U zimního ohně se nás sešlo celkem 100 účastníků a z toho 60 dětí. Po zápalení Zimního ohně se rozběhli různé soutěže s různými úkoly.
Celkem soutěžilo 14 družin, jou to:
Menvědi (O - Hrabůvka)
Jiřičky (O - Poruba)
Tygři -//-
Kosmíci (O - Hrabůvka)
Amazonky -//-
Piraně ( O - Zábřeh)
Veverky -//-
Štíři (Hlučín)
Bobříci ( O -Zábřeh)
Zelená (O - Zábřeh)
Zubři (O - Poruba)
Hnědá (O - Zábřeh)
Tygři (O - Poruba)
Bobříci ( O Zábřeh)

Tyto druřiny se skládali z ruzných oddílů jsou to: Stopaři, Zálesáci-Hrabůvka, Bobři, Sedmička, Třicítka a Dívčí dvojka, Ufo, Žďorby, Zálesáci, Čmoudíci.
Soutěže jsou:

Stopaři si připravili METROLOGA a UZLOVANOU
Sedmička si připravila soutěž CINK a TOPOZÁVOD
Třicítka a Dívčí dvojka si připravila VESMÍR a ANDĚLÍČKY
Ufo si připravili OPIČÍ VÝDRŽ
Žďorby si připravili HLEDÁNÍ V MAPĚ a VAŘENÍ RYZOTA

Celkem bylo 8 stanovišť. Vytvoření družiny museli splnit všechny ůkoly, aby se dostali v bodování na co nejlepší místo. Družiny museli také uvařit na čas Ryzoto co nejlepší. Na závěr se konala veliká bojovka , kde družiny bojovali o papírové penízky. Všichni se moc snažili a splnily všecky úkoly. Vše se konalo na bláte a vleže. Na první místo se dostali Stopaři, na druhé a třetí Čmoudíci. Všem se Zimní oheň moc líbil a vyšichni byli spokojeni.

Zástupce vedoucího oddílu Zálesáci Lenka Skácelová