Havelkova Bechyně

Ondra
Asociace
V Bechyni se otevíralo Muzeum české turistiky a slavily 70. narozeniny čestného předsedy ing. Jana Havelky. Zatímco na českých a moravských silnicích se mátožně ploužili řidiči, vystrašení novým, poměrně nelidským zákonem o provozu na rozbitých a neudržovaných tuzemských silnicích, jihočeská Bechyně žila oslavami. Po dvouletém úsilí dovedl do cíle svůj velký sen neúnavný Jan Havelka: spolu s Janem Stráským, hejtmanem Zahradníkem a třeba ředitelem jaderné elektrárny Temelín otevřel zbrusu nové Muzeum turistiky! Zároveň stačil v jízdárně bechyňského zámku oslavit v plné svěžesti a obklopen desítkami přátel své sedmdesátiny.
Muzeum v bechyňské Široké ulici našlo své útočiště ve zrekonstruované synagoze a je vedle paarovského zámku, šibalské čtvrti Zářečí a třeba Křižíkovy vily dalším lákadlem, které malebná Bechyně může turistům nabídnout.
A narozeniny? První oslavu absolvoval ing. Havelka při bowlingu v Horoměřicích - tu uspořádali tomíci již koncem června. Bechyňská oslava byla ve větším stylu, u mikrofonu se vystřídala a dárky předala pěkná řádka gratulantů.
Víc ve fotoreportáži Tomáše Novotného a Svatavy Pátkové.