Nové úrazové a odpovědnostní pojištění! Od roku 2014 přes pojišťovnu Kooperativa!

Ondra
Asociace, Ekonomika

Od začátku roku 2014 platí nové smlouvy pro pojištění úrazu a odpovědnosti za škodu! Smlouvy uzavřela Česká rada dětí a mládeže s pojišťovnou Kooperativa. Zajímají Vás jaké aktivity jsou pojištěné? Jak se zdarma můžete k pojištění připojit? Více se dozvíte v následujícím článku.

Vážení oddíloví vedoucí, s novým rokem přichází také nové pojistné smlouvy na úrazové pojištění a pojištění odpovědnosti za škodu. S pojišťovnou Kooperativa je uzavřela Česká rada dětí a mládeže na roky 2014 - 2017. Níže naleznete základní informace o jednotlivých typech pojištění.

Podrobné informace k pojištění (např. jak nahlásit úraz nebo škodu) naleznete na adrese https://procleny.a-tom.cz/pojisteni, kde budou aktuální informace po celý rok.

Připojení k úrazovému pojištění pro členy oddílů a odpovědnostnímu pojištění pro vedoucí a instruktory oddílů je možné až po registraci na letošní rok, proto prosím neváhejte a proveďte registraci v evidenci Asociace TOM co nejdříve. V evidenci například označíte, které vedoucí chcete zdarma pojistit na odpovědnost. Bližší informace naleznete níže.


Pojištění úrazu

Pro roky 2014 - 2017 ČRDM sjednala úrazové pojištění u Kooperativa pojišťovny, a.s., pojistná smlouva č. 5400856689.

  • pojištěné jsou úrazy, ke kterým dojde při oddílových aktivitách, zejména při:
    a) veškerých akcích a schůzkách,
    b) přípravě a aktivní účasti na akcích v ČR nebo zahraničí (zejména akcích kulturních, turistických, rekreačních a tělovýchovných),
    c) krátkodobých brigádách organizovaných Asociací TOM, nebo jednotlivými oddíly,
    d) společných cestách pořádaných Asociací TOM nebo jednotlivými oddíly místa a z místa jednotlivých aktivit,
    e) výkonu funkce jednotlivých vedoucích a instruktorů včetně samostatných cest z místa bydliště nebo pracoviště do místa činnosti a zpět.
  • pojištěné aktivity nejsou nijak omezeny, důležité je, zda se tak stalo při akci s oddílem
  • vztahuje se i na účastníky oddílových akcí, kteří nejsou členy Asociace TOM (např. pokud pořádáte akci pro veřejnost a někomu z návštěvníků akce se stane úraz, pak je pojištěný)
  • pojištění platí na úrazy v rámci celého světa - zde ale pozor!!!, nejedná se o cestovní pojištění, přesněji řečeno o pojištění léčebných výloh v zahraničí (to slouží k úhradě nákladů, které vzniknou v důsledku úrazu nebo náhlého onemocnění, jako např.: lékařské ošetření, léky, převoz do nemocnice, pobyt v nemocnici, apod.), takové pojištění nevzniká automaticky a je nutné si ho individuálně sjednat!
  • denní odškodné pro osoby do 18 let je 110 Kč za každý den léčení úrazu, pro osoby starší 18 let pak 60 Kč za den léčení

Jak se k pojistce připojit a kolik to bude stát?

  • pojištěni jsou automaticky všichni členové Asociace TOM od okamžiku vzniku jejich členství - věnujte prosím pozornost včasné registrace v evidenčním systému na nový rok!
  • pojištění je sjednáno zdarma, resp. hradí ho Česká rada dětí a mládeže

Pojištění odpovědnosti za škodu

Pro roky 2014 - 2017 ČRDM sjednala pojištění odpovědnosti za škodu u Kooperativa pojišťovny, a.s., pojistná smlouva č. 7720796680.

  • pojištění se vztahuje na odpovědnost pojištěného za škodu způsobenou:
    a) jinému z důvodu zanedbání náležitého dohledu nad osobou, která mu byla svěřena do péče,
    b) osobě svěřené do péče pojištěného z důvodu zanedbání náležitého dohledu,
    c) osobě svěřené do péče způsobenou pojištěným,
    d) jinému při uskutečňování činnosti pojištěného a v souvislosti s ní.
  • povinná spoluúčast při škodním plnění dobrovolníka je 1 000 Kč
  • limit pojistného plnění je 10 milionů Kč na jednu pojistnou událost a 20 milionů Kč na pojistné události v rámci jednoho kalendářního roku, odlišné limity jsou stanovené pro škody způsobené provozem plavidel (rafty, kanoe, kajaky apod.) a také použitím střelných zbraní (vzduchovky, airsoftové, paintbalové zbraně apod.), zde je limit pojistného plnění stanoven na 5 milionů Kč, další omezení je na škody způsobené na klenotech a jiných cennostech, jakož i na věcech umělecké, historické nebo sběratelské hodnoty (škody, které vzniknou např. na hradech a zámcích), zde je limit pojistného plnění stanoven na 500 000 Kč (v minulých letech byly tyto situace zcela vyloučeny)
  • do pojištění jsou nově zahrnuty také škody na motorových vozidlech (nejedná se o havarijní pojištění!!!) s limitem 25 000 Kč na jednu pojistnou událost a 50 000 Kč na všechny pojistné události během jednoho pojistného roku, jedná se např. o drobné škody typu ulomených zrcátek, poškozených čelních skel, proražených olejových van apod.
  • pojištěné osoby mají rovněž sjednáno pojištění odpovědnosti za úhradu peněžité náhrady nemajetkové újmy, zde jsou limity nastaveny na 4 miliony Kč na jednu pojistnou událost a 12 milionů Kč za pojistné události během jednoho pojistného roku, spoluúčast je v tomto případě stanovena na 100 000 Kč

Jak se k pojistce připojit a kolik to bude stát?

  • pojištěni jsou automaticky všichni vedoucí a instruktoři starší 15 let, kteří mají na začátku roku v evidenci Asociace TOM zaškrtnuté pole "vedouci / instruktor" - viz. přiložený obrázek (v minulém období byli na odpovědnost pojištění pouze hlavní vedoucí oddílů) - dbejte prosím na to, aby Vaše registrace byla úplná, u vedoucích nezapomeňte zaškrtnout, že se jedná o osoby pracující s dětmi a mládeží
  • vedoucí a instruktoři jsou pojištění od chvíle, kdy je odeslána registrace oddílu a v ní jsou uvedení jako vedoucí a instruktoři
  • pro tyto vedoucí a instruktory se pojištění sjednává zdarma, resp. platí ho Česká rada dětí a mládeže

Jak dopojistit další členy?

  • pokud budete během roku chtít dopojistit další osoby na odpovědnost (např. nové vedoucí, které jste neuvedli na začátku roku do evidence, osoby, které vám pomáhají na táborech, ale během roku v oddíle nepracují, např. kuchaře apod.) můžete tak učinit kdykoliv během roku (dříve toto bylo možné pouze 4x do roka)
  • pojistné je stanoveno na 55 Kč za osobu na příslušný kalendářní rok
  • pokud budete chtít své členy dopojistit, pošlete na adresu omanek@a-tom.cz seznam jmen včetně dat narození, následně budete vyzváni k úhradě pojistného na účet Asociace TOM

Komentáře


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu