Projekty na rok 2017

lukas.husek
Asociace, Ekonomika
Vážení kolegové,
 
od pondělí 22.srpna jsou zpřístupněny elektronické formuláře na žádosti o dotace  pro vaše zahraniční cesty nebo akce určené neorganizované mládeži. Máte-li o dotace zájem, neváhejte prosím, formuláře se po 10. září uzavřou.
Podmínky žádostí:
 
Zahraničí 2017 – termín vyplnění žádosti je nejpozději do 10.9.2016. Podmínky pro vycestování i pro pobyt zahraničních účastníků u nás jsou stále stejné. Dotace je určena pro děti a mládež od 10 do 26 let, délka akce musí být minimálně 5 a maximálně 14 dnů, dotace může být maximálně 50% nejlevnějšího způsobu dopravy. Pro zahraniční účastníky je dotace 350,- Kč na účastníka a den a nesmí přesáhnout 70% celkových nákladů. Pozor na akce rekreačního charakteru, MŠMT chce podporovat jen opravdu vzájemné výměnné akce. Formulář najdete v elektronické evidenci v sekci „formuláře“. Věnujte prosím pozornost popisu a zhodnocení akce a rozepište se také podrobněji u programu akce. V případě, že oddíl vycestuje v průběhu školního roku, přiložte souhlas vedení školy s uvolněním žáků z výuky k projektu. Další informace najdete v Dotační kuchařce 2016 na straně 15.
 
- Neorganizovaná mládež 2017 - termín vyplnění žádosti je do 10.9. 2016. Pravidla jsou stejná jako v minulých letech. Všeobecně – akce by měly být pravidelně, alespoň 1x měsíčně, musí proběhnout na území ČR a nelze sem zařadit tábory. Na formuláři je třeba podrobněji rozepsat náklady. Znamená to konkretizovat jednotlivé položky a uvést jejich předpokládanou cenu. Tyto položky jsou závazné a bude třeba je ve stejném složení vyúčtovat na konci roku.  Věnujte prosím pozornost jak rozpisu předpokládaných nákladů, tak popisu a zhodnocení akcí a rozepište podrobněji i program jednotlivých akcí. Na materiál, který převyšuje hodnotu 40 000,- a tím patří do investičních nákladů, nelze žádat dotaci. Oddíly, které budou mít ve zcela výjimečných případech i požadavky na mzdy nebo na dohody o provedení práce, musí přiložit jmenný seznam příjemců mezd a výši buď hrubé mzdy nebo dohody, včetně konkrétně odvedené práce. Dotace na mzdové prostředky je však přidělována jen opravdu mimořádně a na základě řádného zdůvodnění. Formulář najdete v elektronické evidenci v sekci „formuláře“. Informace můžete najít i v Dotační kuchařce 2016 na straně 17.
 
Alice Pařízková

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu