Smutná zpráva z Kralovic

denisa
Asociace

V pátek 1. července jsme se naposledy rozloučili s předsedkyní odboru KČT-Asociace TOM 4901 Kralovice Jitkou Staňkovou (31. 1. 1974 – 27. 6. 2016).

Velmi činorodá organizátorka a duše celé řady nejrůznějších akcí podlehla ve věku dvaačtyřiceti let těžké nemoci, se kterou bojovala téměř šest let.

Působila jako vedoucí kralovických oddílů mládeže Lišky a Šikulové, s nimiž absolvovala nespočet schůzek, výletů a táborů. Její činorodost byla až nakažlivá. Na táborech chodila poslední spát a první vstávala. A ještě než ostatní protřeli oči, ona už zatápěla v kamnech a vařila čaj a hned ráno jela na kole na nákup… Když nechystala program pro děti, velela v kuchyni, den pak končila s kytarou a zpěvem u táboráku.

Jako hlavní trenérka vedla kralovický tým v turistických závodech (6x první místo v celkovém pořadí Českého poháru žactva, Trenérka okresu Plzeň-sever 2009), kde i sama jako závodnice dosáhla vynikajících výsledků (mistryně ČSSR 1988, mistryně ČSR 1988, ČR 1993 a 2013, vítězka Českého poháru 2013, držitelka Ceny za přínos pro TZ 2015, nejlepší sportovkyně Kralovic 1991, 1992, 1993 a 2009).

Její aktivity ovšem daleko přesahovaly turistický rámec. Podílela se např. na pořadatelství běžeckého Barokomaratou v Plasích nebo Bike maratonu v Kralovicích. Její rukopis neslo rovněž klání v přespolním běhu Malá kralovická či biatlon na kolech v Hadačce u Kralovic. V mládí byla členkou české reprezentace v radiově-orientačním běhu.

Maminka tří dětí, které důsledně vedla ve vlastních stopách, byla rovněž dlouholetou členkou a v posledních letech také dirigentkou a uměleckou vedoucí pěveckého souboru Václav. Čtyři roky pracovala i v kralovickém městském zastupitelstvu.

   Karel Popel, TOM 4901

 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu