Rodiče dětí kuli na internetu pikle. Pak zasadili nový živý plot.

denisa
Asociace

Jedno běžné posekání trávy se trochu vymklo kontrole a dva roky starý živý plot u klubovny, který si děti samy zasadily, byl bohužel zničen. Když jsme o tom řekli některým rodičům, netušili jsme ještě, co se stane.

Kateřina Smutná, maminka Báry a Huberta, je na internetu jako doma a že jej umí využít tím správným způsobem, o tom není pochyb. Založila na Facebooku tajnou skupinu, kde se sdružují rodiče hronovských Lotrů s cílem "občasné rychlé domluvy." A jediná věta: „Ahoj všem, mám tady jednu věc, se kterou potřebuju pomoct.“ odstartovala unikátní projekt. Výsadbu nového živého plotu.

Desítky rodičů se ihned aktivně zapojili do pomoci, zakoupili, vykopali ze zahrádky nebo blízkého lesa něco, čím jen mohli přispět a v době závěrečné schůzky se u klubovny kromě dětí začaly objevovat nové keříky, lopaty, krumpáče, kbelíky s hlínou a mnoho rodičů. Práce byla do hodiny hotová. Vedoucí, kteří nic netušili, jen hledali ta správná slova, která by vystihla to hluboké poděkování.

A tak děkujeme ještě jednou. Tohle by mohlo být příkladem pro všechny a museli jsme o tom napsat. Pro zapamatování a za nejlepší rodiče dětí, které máme.

Kateřina Smutná nám dovolila na omezenou dobu nahlédnout pod pokličku facebookové komunikace. Dovolili jsme si malou část zveřejnit ve fotogalerii.

Karel Neuschl

TOM Lotři Hronov

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu