Do turistického nebe odešel Jaroslav Kubeš - Robin

lukas.husek
Asociace

Těšil jsem se, že v létě budu moci popřát Robinovi k devadesátinám. Chystali jsme se na jeho milované Valašsko spolu s Líbou Valentovou, určitě by se přidali i další gratulanti.

Tuhle cestu už bohužel neuskutečníme. Nadšené, dobré a věčné mladé srdce Robina Kubeše dotlouklo 17. prosince letošního roku.

S bezvadným chlapem, který práci s dětmi a mladými lidmi zasvětil doslova celý život, jsem byl v pravidelném kontaktu. Nebylo psaní, nebyla gratulace k svátku či narozeninám, které by Robin nechal bez odpovědi.

Dlouholetý vedoucí turistického oddílu Plamen (v mládí skaut) a správce populární základny Mraveniště ve Valašské Bystřici pro naši věc žil. Asociaci tomíků považoval za svůj bezpečný přístav a často si - i veřejně - atmosféru v ní pochvaloval. Až donedávna se pravidelně zúčastňoval našich sněmů i setkání spolkových nestorů.

Robin byl jedním z prvních, koho jsme po zřízení Stříbrného hořce tímto spolkovým vyznamenáním ocenili.

Život Jaroslava Kubeše nejlépe přiblíží první z řady medailonů Interview s tomíkem. Před půlrokem jsme sérii interview zahájili právě jím. Dnes ho tedy opakujeme při příležitosti Robinova odchodu.

Tomáš Novotný

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu