Lovosická vánočka

denisa
Asociace

Již 26. rokem se uskutečnila akce Lovosická vánočka aneb o měšec zlého správce, kterou pořádá lovosický turistický oddíl. Velká účast překvapila i organizátory samotné.

Letos bylo, tak jako každý rok, připraveno pro zúčastněné mnoho soutěží. Hlavní náměty pocházely z Říše divů. Po cestě jsme se setkali s králíky, kloboučníkem, srdcovou královnou, zajícem Březňákem a dokonce navštívili i kasino houseňáka Absolema. Zde jsme sice všechny body prohráli, ale podařilo se nám obměkčit Absolema zpěvem a jeden bod nám nechal.

U zlého správce bylo úkolem odhadnout, kolik peněz má v měšci. Cesta nás zavedla až do kloboučnictví u zajíce Březňáka. Museli jsme mu pomoci v limitu umístit co nejvíce klobouků na kolíky. Srdcová královna měla postavenou dráhu na kroket. Cílem bylo ji štafetově překonat.

Po splnění všech úkolů byly skupinám sečteny body, proběhlo vyhlášení a následné krájení obří vánočky měřící necelé dva metry. Na první příčce se umístila děvčata z dětského domova v Kostomlatech pod Milešovkou. Získala tak nejen odměnu, ale i právo rozkrájet vánočku. Měšec vyhrál pořadatelský oddíl TOM Vejři, protože se svým odhadem trefili nejblíže ke správné částce.                                                     

Počasí se vydařilo, všem se na akci líbilo a pobavili se, takže příští rok si pochod zopakujeme, uvedl jeden z organizátorů Jan Žwejk Schejbal.

 

                                                                                                              Karolína Schejbalová, TOM Vejři, Lovosice

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu