Podpořte projekt KČT týkající se Bezručovy chaty na Lysé hoře

denisa
Asociace

Milí přátelé!

Klub českých turistů obdržel v minulých dnech zprávu z grantového programu Plzeňského Prazdroje o tom, že byl úspěšný s grantovou žádostí týkající se Bezručovy chaty. Tématem projektu je čištění splaškových vod, které vznikají z provozu budov stojících na Lysé hoře.

Při výstavbě Bezručovy chaty bylo totiž schvalovacími orgány rozhodnuto, že všechny rekreační, ale i provozní budovy, budou mít jednu společnou čistírnu odpadních vod. Ta byla nakonec vybudována a slouží svému účelu. Co však ve schvalovacím řízení nikdo nepředpokládal, je enormní návštěvnost Bezručovy chaty a s ní související množství vypouštěných splaškových vod.

Místní čistírna odpadních vod totiž pro svůj optimální provoz potřebuje rovnoměrné zatížení v průběhu 24 hod., což se úplně neslučuje s provozem Bezručovy chaty, kde vzniká nejvíce splašků během dne. Proto je třeba dovybavit zachytávací jímku Bezručovy chaty elektronickým měřícím zařízením, které bude zajišťovat rovnoměrné vypouštění splaškových vod z jímky do společné čistírny odpadních vod.  

Myšlenka projektu byla podpořena částkou 264 800 Kč a následným postupem do dalšího kola.  Veřejnost může svým hlasováním rozhodnout o celkovém vítězi všech podpořených projektů z grantového programu Plzeňského Prazdroje výzva „Radegast lidem“. Vítěz hlasování totiž obdrží finanční odměnu, kterou může použít například na rozvoj organizace, nebo na dofinancování svého projektu.

Odkaz na všechny podpořené projekty a na možnost hlasování pro Bezručovu chatu najdete na:

https://www.prazdroj.cz/odpovednost/podpora-regionu/nosovice#projects

Děkujeme vám za případnou podporu.

 

Zbyněk Báča, KČT


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu