V Ostravě se uskutečnil již čtvrtý ročník festivalu Společně bez bariér

lukas.husek
Asociace

O sobotách 6.října a 17.listopadu proběhl v Ostravě již čtvrtý ročník festiválku Společně bez bariér. Tomíci z oddílu Buntaranta Ostrava, členové oddílu ČTU Placatý kámen Havířov, kamarádi z Integračního klubu Brána Ostrava a další příznivci festiválku strávili tyto dny na rukodělných a hudebně-pohybových dílnách.

Z rukodělných činností si zájemci mohli vyzkoušet malování na kamínky, výrobu pestrobarevných lustrů a lampiónů, metodou drátkování vytvořit ozdoby a vyrobit si náramky z perliček a hedvábných provázků. Hudebně-pohybové dílny probíhaly v rytmu bubnů, perkusních i jiných nástrojů.

Účastníci si mohli vyzkoušet improvizaci a různé divadelní role, s „UM CIRKUM“ se naučit žonglování a základy akrobacie, v dalších dílnách si zazpívat. Navštívit mohli také odpočinkovou čajovnu, kde si navzájem sdělili zážitky, občerstvili se dobrými čaji připravenými profesionálním čajmenem a zahráli si nějakou stolní hru.

V čase přestávky si každý mohl nechat zkrášlit obličej malůvkou a naučit se vyrábět zvířátka z balónků. Třešničkou na dortu byl koncertík známé regionální kapely. Obě sobotní akce proběhly tradičně v pohodě a kamarádské atmosféře.

Velké poděkování patří všem lektorům, organizátorům, účastníkům a partnerům. Odměnou pro organizátory byly spokojené a usměvavé tváře a pozitivní reakce účastníků.

 

Těšíme se na další ročník.

Jiří Garnol – předseda TOM Buntaranta, Ostrava

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu