Naučná stezka na Jahodné uklizena! Ruku za to do ohně!

denisa
Asociace

Jednoho krásného nedělního ráno se sešla dvacetičlenná banda nadšenců z třineckého oddílu TOM Maracaibo ve své klubovně. Úkol zněl jasně. Uklidit trasu naučné stezky na Jahodné na okraji Třince. A tak to všechno začalo.

Na první zastávce naučné stezky všichni nosiči vyfasovali pytle a šlo se na to. Bylo krásně, tak nám cesta pěkně odsejpala. Všichni sbírali jako diví. Po celou dobu trasy jsme byli spíše mile překvapeni množstvím odpadů. Musíme konstatovat, že se čeští výletníci a turisti mírně zlepšují. Avšak neminuli jsme ani větší naleziště, ať už v okolí různých posezení, či na bývalé sjezdovce. Člověk by neuvěřil, co všechno se dá v lese najít. A tak jsme cestou potkali talíře, lyžařskou tyčku ba dokonce i skleněnou pokličku od hrnce. Počtem kusů však suverénně vedly lahve všeho druhu.

Podtrženo sečteno, úkol byl splněn bez ztráty kytičky. Krom toho se mohli všichni zúčastnění radovat z darovaných šátků, někteří viděli poprvé ocúny jesenní, jiní byli nadšeni hrami během dne. Ze všech stran to tedy byla přínosná akce, jak pro nás, tak pro přírodu a okolí, ve kterém žijeme. A to je důležité.

 

Ajka „Smíšek“ Podleśná

TOM 1303 Maracaibo Třinec

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu