Budiž světlo!

Hoďas
Asociace

Zelený materiál se valí na tomíky

Druhé kolo čerpání zeleného materiálu započalo! Neváhejte popustit uzdu své zelené fantazii a zažádejte v evidenci o tuto ekologickou dotaci.

Pro inspiraci uvádíme příklad dobré praxe od Ondry Šejtky z oddílu S.T.A.N.:

"Na letní tábor našeho oddílu TOM S.T.A.N. jsme si letos ze zeleného materiálu pořídili druhý solární panel, trakční baterku a střídač. Máme šikovné vedoucí, kteří dokázali náš srub ekologicky elektrifikovat. Díky solárům si ve srubu svítíme LED páskami, a můžeme tak rokovat déle za světla. Díky solární energii si také můžeme nabít telefony pro vedoucí, vysílačky, rozmixovat něco v kuchyni, anebo dobít notebook. Díky tomu již druhý rok někteří vedoucí nemuseli odjíždět do práce a vše vyřídili z tábora. Místo home office jsme tomu říkali srub officelaugh. Takže i když žijeme na táboře bez pevné přípojky elektřiny, zelený materiál nám velmi pomohl. Využití soláru na táboře mohu doporučit, je to přenosné, cenově dostupné a funkční. Řešení v podobě jedné trakční baterky, soláru a střídače jsme pořídili cca za 18 tisíc."

Další příklad dobré praxe nám zaslala Lenka Veszelei z oddílu Jestřábi. Ti pořídili za dotaci nový kompostér:

"Kompost využíváme zejména na trávu, ale také na zbytky ovoce a zeleniny. Je i skvělou příležitostí k edukaci dětí nejen v rámci environmentální výchovy."

Také oddíl Oftalmo pořídil zelený materiál:

"Z dotace na zelený materiál jsme si pořídili hned několik vychytávek! Na závěrečnou táborovou párty patří drinky, do drinků brčka - nerezová brčka! Brčko do každé rodiny, brčko pro každého oftalmáka! 

K naší luxusní oddílové kuchyni už neodmyslitelně patří domácí chlebík od Aldy. A když náhodou kousek zbyde, schováme ho do našich nových voskovaných pytlíků, kde vydrží čerstvý o dost déle než v plastovém."

Sojčata ze Žitenic pořídila vermikompostér a k němu i pilné žížaly:

"Na pravidelné krmení se děti těší a rozmnožování žížal pečlivě sledují. Rovněž se těšíme na první stáčení žížalového čaje, kterým si pohnojíme vlastní květiny, jež jsme si zasázeli do ozdobných květináčků."

 

A co vy? Už máte nápad, jaký zelený materiál si chcete zakoupit? Připomeňme, že i jiné naše oddíly pořídily např.: ekologické čistící prostředky a drogerii, koše a stojany na tříděný odpad, powerbanky, nebo solární svítidla.

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu