Dvě soutěže

Ondra
Asociace

 

Zejména pro mladé kolektivy jsou určeny dvě soutěže, na které jsem narazil během jednoho dne.

 

Cena pro nejlepší studentskou expedici

V časopise KOKTEJL jsem našel inzerát na veřejnou soutěž, vyhlášenou cestovatelským portálem Hedvábná stezka, pro nejlepší připravovanou studentskou zahraniční expedici (kde min. polovina účastníků jsou studenti středních nebo vysokých škol). S jakým projektem se můžete hlásit:

•    cestovatelské výpravy za dobrodružstvím,

•    trekařské a horolezecké expedice,

•    speleologické expedice,

•    vodácké výpravy,

•    humanitární a dobročinné projekty,

•    vědecké a výzkumné cesty ...

... a to vždy, když obsahují prvek dobrodružství nebo objevování.

Přihláška se podává před expedicí a vítězné projekty budou podpořeny finančně nebo materiálně. Podrobnosti včetně přihlášky jsou uvedeny na stránce

http://www.hedvabnastezka.cz/expedicni-fond/pro-studenty

V každém roce jsou dvě kola. Jarní kolo již bylo uzavřeno, ale můžete své projekty hlásit do podzimního kola, které bude mít uzávěrku v srpnu 2011.

 

Soutěž o nejlepší ekologický projekt ECO - AWARD

Evropská asociace turistických klubů (EATK), jejímž významným členem je Klub českých turistů, vypsala soutěž ECO – AWARD pro nejlepší realizovaný ekologický projekt turistickým klubem. Do soutěže se mohou přihlásit se svým projektem jakékoli turistické kolektivy. Ceny pro vítěze jsou 1.500, 1.000 a 500 EUR, přihláška se posílá do 31. 8. 2011 na sekretariát ERA do Prahy.

Naše oddíly určitě neodradí ani fakt, že podrobné pokyny a přihlašovací formulář jsou v angličtině na stránce http://www.era-ewv-ferp.com/index.php?page_id=156

 

Mojmír Nováček, ústředí KČT

tel. 736 754 095, novacek@kct.cz