Máme dekret!

Ondra
Asociace

        Tomíci jsou od předposledního březnového dne šťastnými držiteli ministerského osvědčení Organizace uznaná MŠMT pro oblast práci s dětmi a mládeží.
        Připomeňme, že toto uznání jsme získali již potřetí, nyní na období 2011 až 2015. V nedávné minulosti jsme spolu se skauty, pionýry a dalšími spolky kritizovali fakt, že praktickým naplněním tohoto uznání není v podstatě nic - dekret, k němuž na ústředí zpracováváme poměrně náročné podklady, mi visel v kanceláři na stěně...
        Situace se, zdá se, zlepšila v posledním půlroce.
        Ministerstvo školství přihlédlo k tomu, že dekret získávají spolky zavedené, pracující dobře a neproblematicky - a to se projevilo i v letošním dotačním řízení, kdy jsme získali částku dokonce nepatrně vyšší, než v loňském roce. Obdobně na tom byly i další uznané spolky. To je jistě úspěch, zvláště v době, kdy se všeobecně šetří a dotace jsou ohroženým druhem státních prostředků.
        Předání navíc proběhlo v důstojné atmosféře pražského magistrátu. , za přítomnosti paní náměstkyně  Evy Bartoňové, náměstka J. Kocourka, šéfa odboru mládeže Michala Urbana a náměstka pražského primátora p. Kabického. Skvělé prostředí rezidence v nepřekonatelném stylu art deco - kdo z nás to má, přátelé?
        Na snímcích lze vidět Katku Blandovou z ústředí, které to s dekretem věru sluší,  pěvecký sbor či záběr na lehce připitomělý úsměv mé maličkosti v sousedství bratra starosty skautů Josefa Výprachtického.
(ton)