Podzimní víkend ve znamení her

Ondra
Asociace

            O třetím říjnovém víkendu 15.-17.10. 2010 se v krásném prostředí sloupského Herberku setkali členové TOM Roháči a saského krušnohorského turistického spolku Erzgebirgsverein na společném turisticko-herním víkendu. Téměř dvacítka dětí a mladých lidí za doprovodu svých vedoucích i několika rodičů si při sobotní výpravě nejprve prohlédla krásné okolí Sloupu. Navštívili jsme kapli v Modlivém dole, monumentální Pusté kostely vysekané ve skále, Slavíček, lesní divadlo a skalní hrad a poustevnu Sloup. Unaveni po výletě jsme si večer rádi sedli ke společnému ohni, zahráli několik seznamovacích her, abychom si všichni navzájem konečně zapamatovali svá jména, a došlo i na několik mezinárodních a ještě více českých a německých písniček za doprovodu kytar. V průběhu večera by už nikdo nepoznal, že nás ještě včera dělila jazyková bariéra...

            Nedělní ráno nás uvítalo sice mrazivým, ale slunečným počasím, jako stvořeným pro rychlé pohybové hry, při kterých jsme vyzkoušeli svou mrštnost, rychlost i spolupráci. Prostor nám k tomu poskytla přilehlá víceúčelová plocha v zahradě Herberku. Ve tříhodinové sérii her, kdy se mnohdy zapojili i dospělí, měl zřejmě největší úspěch zápas v pakofotbale. Spolehlivě jsme se unavili při několika obměnách honičky a vyzkoušeli správnou trefu při vybíjecích hrách s míčem. Po společném obědě jsme se vyčerpaní a nabití zážitky museli rozloučit a těšíme se na další podobné setkání, tentokrát na lyžařském víkendu v německém Steinbachu.

Děkujeme za pomoc organizátorovi z německé strany Volkerovi Weisemu a kuchařkám z TOM Roháči Zlatě Jamborové a Zuzaně Korelusové.

Tato akce se uskutečnila díky podpoře Evropské unie, Fondu malých projektů, Cíl3/Ziel3.

Evropská Unie. Evropský fond pro regionální rozvoj: Investice do vaší budoucnosti.Ziel3/Cíl3 - Ahoj sousede. Hallo Nachbar.

Helena Podroužková, TOM 2713 Roháči