60. Sraz tábornických oddílů na Bítovském mlýně 25.-27.9.2009

Ondra
Asociace

Tak jako každý rok i tento se konal poslední víkend v září sraz oddílů zabývajících se tábořením, turistikou a pobytem v přírodě. Tento sraz měl něco do sebe už tím, že byl v pořadí šedesátý a tím pádem také jubilejní. Počasí nám opravdu přálo a podpořilo skvělou náladu na celém tábořišti.

Hlavní srazovou akcí je „Pětiboj“, ve kterém všechny oddíly soutěží o putovní „Štít vítězů“.  „Pětiboj“ začíná štafetovým závodem, který je tradičně bouřlivě povzbuzován. Další soutěže letos byly odbornosti - zdravověda  a příroda, ale také číselný kolotoč, který je součástí bystrosti a v neposlední řadě míček v kole.

Kromě srazových soutěží připravených pořadatelským TOM BVÚ (Pětiboj, Hbitý uzlík, Lasování, Nejlepší deník, Nejlepší kronika, Píseň u táboráku, Scénka u táboráku) byly připraveny i soutěže dalších oddílů  - Čmoudík si pro nás připravil soutěž Drumky, Zlaté Šípy – Mrakodrap, klasický každoroční volejbalový turnaj od Průzkumníku, Pentagram od Sedmičky, Harakiri od K.T.O. a další.  Večerní táborák v dobře naladěné atmosféře si mnozí jedinci prodloužili hraním a zpěvem až do brzkých ranních hodin.

Sraz byl zakončen nedělním nástupem, vyhlášením výsledků a předaním diplomů, placek a hlavních cen - putovních Štítů vítězů. Tímto také gratulujeme vítězům – oba Štíty si odvezli (jak se v posledních letech stalo téměř tradicí) ostravští ČMOUDÍCI.

Pro nevěřící – na závěrečném setkání vedoucích oddílů padlo rozhodnutí ve srazech pokračovat  a tak se těšíme na další – s pořadovým číslem již 61. Doufáme, že se setkáme v tak hojném počtu jako letos (410 účastníků).

Pořadatelský oddíl – TOM BVÚ Ostrava