Tomíci se školili na Kamence

Ondra
Asociace

Školení se zúčastnilo 20 mladých tomáckých vedoucích z 8 oddílů Moravskoslezského kraje a jeden oddíl z Otrokovic.

Od začátku lektorům dobře spolupracovalo s touto skvělou partou mladých lidí, která má zájem o práci s dětmi.

Celé školení bylo vedeno tak, aby se zdokonalil nejen v základních znalostech vedoucího (zdravověda, bezpečnost, příprava schůzek a výprav, právních předpisů), ale také aby si vylepšili svou ve verbální komunikaci s okolím. Tímto směrem budeme i do budoucna směřovat toto školení.

Letos jsme po konzultaci a schválení Pirátem pozměnili otázky testu ve zdravovědě. Znalost povinnosti oddílu vůči ústředí ATOMu a KČT nebyla a není dostatečně pochopena mladými vedoucími, soudě dle vyhodnocení testů. Úspěšnost správných odpovědí činila cca 75%. Proto se musíme více zaměřit na tuto oblast i v budoucnu. Na školení ji budeme věnovat  více času než doposavad. Většina účastníků odpověděla 100% správně na otázky ze zdravovědy a bezpečnosti. Přitom znalost práva předchozím dvěma odbornostem šlapala na paty :-).

Lektorský tým byl dobře připraven. Projevilo se to i ve zpětné vazbě, kterou jsme provedli s účastníky na závěr školení. Všichni účastníci ohodnotili připravenost lektorů a vedení výkladu znalostí na výtečnou. Nejméně oblíbené jsou přednášky o právu, vztahu ATOMu a KČT. Nejzajímavější byla přednáška o primární prevenci (závislost a šikana) od Kečupa a taky jako již tradičně zaujaly praktické ukázky ze zdravovědy od Katky. Nejvíce se diskutovalo o bezpečnosti a nejdéle přetáhl časově přednášku Pirát o vztahu oddílu k ústředí ATOMu a KČT :-). 

Na závěr bych rád poděkoval všem zúčastněným lektorům a hlavě Kubovi s Katkou z TOM 4330 Hogan, kteří vytvářeli výborné zázemí pro toto školení  (kuchyně apod.).

 


Soptík ,vedoucí lektorského teamu na Kamence 2009