Poděbradský sněm na dohled

Ondra
Asociace

Ostravský sněm je daleko, o svitavském nemluvě, vzpomínkou je už skoro dva roky i ten poslední, staňkovský. A před námi – Poděbrady!

Sněm proběhne v režii tamního oddílu Robinsoni.
15. až 17. ledna 2010 se v malebném středočeském městečku uskuteční další vrcholné setkání vedoucích našich oddílů. Vše potřebné ke sněmu zveřejníme na webu, samosebou, že přijdou (zřejmě v listopadu) i podrobné informace písemné, možná vyjde speciální sněmovní Kra.

Už nyní ale víme, že stejně jako na sněmech předchozích bude jeden oddíl zastoupen dvěma vedoucími, nichž jeden musí býti stár nejvýše třicet roků věku. Do Poděbrad se sjedeme už v pátek, hlavním  sněmovním  dnem  bude sobota Podrobný program ke sněmování zveřejníme během podzimu, i témata, kterých se chceme v Poděbradech dotknouti.
 Na neděli Robinsoni chystají procházku svým městem a jeho okolím, tuším, že se blíže budeme seznamovat s nedalekým slavníkovským sídlem v Libici.

Novinkou je letos spaní. Poprvé po létech zřejmě nebude spát nikdo na karimatce v tělocvičně. Důvod je prostý – není takových škol a sokoloven, kde by nás za hubičku byli ochotni nechat spát na zemi. Střední Čechy pod požehnanou vládou hejtmanů Bendla a Ratha zbohatly natolik, že jejich školy jsou dobře vybaveny a nerady své třídy půjčují…Odrazí se to i na sněmovním poplatku. Dřív, než ale začnete ústředí a pořadatelům klnout, uvědomte si, prosím, že takové vydání jednou za dva roky vaše kapsa (váš oddíl) jistě unese a že zážitky, které si ze sněmu přivezete, jsou za všechny peníze. Zvažte prosím i to, že ústředí nemůže hradit veškeré náklady sněmu- už takhle to není zcela levná záležitost, jakkoliv se poděbradští pořadatelé snaží a ledascos usmlouvají. Nuže, pod čtyři stovky dobrých českých peněz nepůjde poplatek pro toho, kdo se zdrží den a noc. Ti, kdo se zdrží o den víc, si ještě drobet připlatí. Poplatek bude povinný pro všechny, výjimkou jsou pořadatelé a  děti do 5 let. Nestoři nad 70 roků,jejichž účasti si velmi vážíme, budou mít poplatek letos poloviční.

Poplatek za vás může uhradit oddílová kasa, avšak z jiných, než z dotačních zdrojů poskytovaných ústředím.
To, zda ústředí proplatí polovinu jízdného,jako v minulých letech, bude záležet na stavu spolkové kasy a výši státní dotace pro rok 2010.Je to však poměrně pravděpodobná možnost.

Vážení kolegové, už nyní se těším na shledání v lednu 2010.
Tomáš Novotný