Nabídka fotokursu - akce pro neorganizovanou mládež

Ondra
Asociace

Nejlepší úložiště pro většinu fotek je odpadkový koš. Chceš, aby to neplatilo o tom, co vyfotíš na výpravě, prázdninách, či dovolené? Přijeď na FOTOKURZ, který pořádá TOM Nová země společně s Cestovatel, o. s. 18. - 20. 4. v Centru ekologické výchovy Švýcárna v Josefovském údolí v Moravském krasu. Budeme se věnovat základům  focení pro úplnézačátečníky, tedy tomu, jak se to drží, co se vlastně nastavuje, co vidím já a co vidí můj foťák, jak fotku upravit, vytisknout a prezentovat. Příspěvek na uspořádání akce je pro tomíky mladší 26 let je 450,- Kč. Zahrnuje jídlo, případné vstupy do památek a objektů a náklady na realizaci včetně ubytování. Podrobnosti a automatické přihlašovadlo najdeš v sekci \Co bude\ na http://www.volny.cz/novazeme.
Budeme se věnovat základům  focení pro úplnézačátečníky, tedy tomu, jak se to drží, co se vlastně nastavuje, co vidí můj foťák, jak fotku upravit, vytisknout a prezentovat.
Hlavní témata, která probereme: 
- Jak to funguje, a neb trocha teorie nikoho nezabije. Z čeho se skládá foťák, jak vzniká obraz, co se děje v okamžiku stisknutí spouště.
- Co za nás dělá automatika a co musíme udělat sami a jak to všechno ošidit.
- Jak se to vlastně drží a neb, snajper při střílení taky nedrží v rukách noviny a na vodítku psa.
- Co všechno se dá fotit a co z toho zvládne i jednoduchý kompakt.
- Něco málo o skladbě obrazu, kompozici, volbě záběru a dalších věcech, které je dobré vědět ještě dřív, než někam zamíříme objektiv.
- Součástí kurzu budou i základy zpracování, tisku a prezentace fotografií

Hlavně budeme co nejvíc fotit a nad fotkama diskutovat.