Ekonomické informace - srpen 2013

lukas.husek
Asociace, Ekonomika

Vážení kolegové,

dovolte nejprve krátkou rekapitulaci nejdůležitějších termínů:
- do 10.9. - projekty na rok 2014 - neorganizovaná mládež a zahraniční akce
- do 10.9. - vyúčtování letních táborů
- do 31.10. - vyúčtování dotací obecně
- do 30.11. - nájmy a energie kluboven

Žádáme vás o dodržení termínu vyúčtování, opožděná vyúčtování nemusí být vyplacena v plné výši, protože na ně již nemusí být dostatek finančních prostředků.

  • Letní tábory -  termín odeslání formulářů s vyúčtováním dotace za letní tábory je do 10.9. Dotace budeme posílat na oddílové účty nejdříve v průběhu října. Oddíly, které využijí dotaci na vybavení táborové základny nebo nákup táborového materiálu, musí  přiložit kopie dokladů za pořízený materiál k vyúčtování letního tábora.
  • Jarní tábory- dotace za jarní tábory byly poslány během prázdnin. V případě, že některý z oddílů dotaci neobdržel, informujte prosím Alici Pařízkovou na tel.233910486.
  • Zelené víkendy, Pohádkový les, Regionální akce – akce konané v I.pololetí roku měly termín odeslání do 31.7.2013. Dotační příspěvky jsme posílali průběžně na oddílové účty. Žádosti o dotace za akce konané od července do října a které nebudete uvádět v PD I-Výpravy, posílejte prosím nejpozději do 31.10.2013. Dotace budeme posílat nejdříve koncem října po vyplacení vašich žádostí v PD Výpravy.
  • PD I - výpravy  - v příloze máte formulář na proúčtování  dotace za jednodenní a vícedenní akce oddílu – uvádět můžete akce z celého roku. Podmínkou jsou přiložené seznamy účastníků vícedenních akcí s datem narození, adresou bydliště a rozpočtem nákladů, stejným jako u jednotlivých akcí. Je třeba přiložit i kopie dokladů za uvedené náklady.  Formulář pošlete prosím nejpozději do  31.10.  na ústředí
  • Výchovné akce -  stále je možnost získat dotaci na vaše akce. Nezapomeňte prosím  dodržet  podmínky pro získání této dotace - akce musí být opravdu výchovná. Pozor na akce vodácké a lyžařské – většina by měla být uvedena v zelených víkendech a ne ve výchovných akcích.
  • Nájmy kluboven – předpokládáme  stejné podmínky jako v minulých letech. V loňském roce jsme zaznamenali mírný nárůst požadavků, to se bohužel odrazilo na snížení vyplacené dotace, protože objem financí v této kapitole je každý rok přibližně stejný.  Dotace bude letos velmi pravděpodobně vyhlášena opět v průběhu listopadu, výzvu zveřejníme na našich webových stránkách. Opět upozorňujeme, že nelze posílat vyúčtování za energie nebo vodné ze zálohových faktur. Do celkových nákladů lze započítat jen vyúčtované a uhrazené částky. Změna termínu na vyúčtování záloh  ke konci roku je možná, pokud se obrníte velkou dávkou trpělivosti a houževnatosti při jednání s dodavateli energií. Podle naší zkušenosti  je třeba se nejprve zaregistrovat na webových stránkách dodavatelů energií a po obdržení přístupového hesla je možné o změnu  termínu požádat.

 

za ekonomický úsek připravila Alice Pařízková


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu