72 hodin aneb Pracovat a pomáhat zadarmo se vyplácí...

Ondra
Asociace

Velmi milý článek dorazil od Jirky Martinka, vedoucího oddílu Liščata z Velkých Hamrů, který ukazuje, že informace plynou pomalu, ale jistě a že pracovat a pomáhat zadarmo se opravdu vyplácí.

O pár příspěvků níže je zmíněn projekt 72 hodin (www.72hodin.cz) a náš oddíl Liščata z Velkých Hamrů. Vloni jsme během projektu 72 hodin uklidili a dále se budeme starat o hrob, v němž je prsť npor. Josefa Mohra, letce 311. československé bombardovací perutě RAF. Článek otištěný v Jabloneckém deníku zaujal osobu xx a te ho předala osobě xy, která ho přeložila- do angličtiny atd…, až se dostal k  mjr. Morochoviči, který je zástupcem velitele 222. výcvikové letky "ŠIŠKOVY", která sídlí v Náměšti nad Oslavou. Mjr. Morochovič nás za odměnu pozval k nim na letiště. Teď si možná řeknete, nějaký letecký den, ale jste na omylu. Byli jsme tam za plného leteckého provozu pouze my, viděli odkapotované letouny, letouny vzlétat s výzbrojí, najedli jsme se s vojáky v jídelně a asi vrchol všeho bylo, podívat se na řídící věž, kam se nedostanete ani při leteckém dni. A to jen díky projektu 72 hodin.

A doopravdy se pomáhat vyplácí? Ano. Od nás z Jizerek se projet do Náměště nad Oslavou je dosti časově a finančně náročné. Tak jsme zvolili jarní prázdniny a „mezipřistání“ v České Třebové. O pár let dříve jsem šel po našem městě a uviděl paní se zlomenou osou u karavanu. Ihned jsem se nabídl a zajistil jí od kamaráda opravu. A z paní Malátkové, se vyklubala vedoucí tábora, která v karavanu veze bagáž a asi ho přetížila. Je zároveň i nedílnou součástí ekocentra v České Třebové, kde jsme na „oplátku“, i když to slovo nemám rád, našli ubytování opravdu za hubičku.   

Proto, tomíci, pomáhejte a účastněte se super projektu 72 hodin. Přeji Vám štěstí a aby se Vám dostalo odměny tak, jako nám. My letos budeme za podpory města Velké Hamry budovat městské veřejné ohniště a uděláme petanquové hříště.

Jirka Martinek - Brumta, TOM Liščata Velké Hamry 
 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu