Evidence materiálu - elektronické Zelené karty

omanek
Asociace, Ekonomika

 Vážení kolegové,

od začátku dubna se mění způsob zápisu materiálu na Zelené karty. Zapisovat se bude elektronicky přes nový modul „Majetek“ v elektronické Evidenci tomíků (http://evidence.a-tom.cz). Tuto službu mohou využívat hlavní vedoucí, zástupci a hospodáři oddílů. Prosím, přijměte následující řádky s pochopením.

V evidenci lze evidovat 3 typy materiálů:

-        Materiál pořízený z dotace Asociace TOM – tato položka je určena k evidenci dotačního materiálu, který se dříve zapisoval na papírovou Zelenou kartu. Do roku 2015 byla povinnost evidovat nespotřební materiál dražší než 400 Kč.  Od letošního roku je nutnost evidovat veškerý majetek pořízený z dotace tomíků, jehož cena převyšuje 1 000 Kč.  Pro zápis takového majetku a rovněž i pro vyřazení a úpravy je vždy nutná autorizace pracovníkem ústředí. Elektronická evidence si však vše automaticky ohlídá a po vašem zápisu, úpravě, či žádosti o vyřazení upozorní pracovníka ústředí a ten následně úpravu či žádost potvrdí. Pokud budete chtít evidovat i majetek s nižší pořizovací cenou, můžete k tomu využít ostatní druhy zápisu materiálu – viz níže.

-        Materiál pořízený z dotace – tento typ je určen především pro materiál, který pořídíte např. z obecních a krajských dotací, nebo pro materiál z dotace Asociace TOM v pořizovací ceně nižší než 1 000 Kč (v případě, že chcete mít evidenci materiálu vedenou podrobněji). Zápis, úpravy i výmaz takového materiálu je však pouze na vás a není k němu třeba autorizace ústředí. Evidenci materiálu tohoto typu necháme pouze na vás, vřele vám ji však doporučujeme. Lze ji například následně využít pro vyúčtování krajských nebo jiných dotací apod. Ze systému lze tisknout seznam majetku.

-        Materiál pořízený z vlastních zdrojů – tento typ zápisu je určen pro materiál, který si koupíte z oddílových úspor, darů od sponzora apod. Nesleduje se u něj tedy procentuální podíl dotace. Zápis, úpravy a výmaz takového materiálu je možné provádět bez autorizace ústředí. 

Vážení kolegové, celý modul „Majetek“ jsme připravili tak, abychom vám ulehčili práci. Pevně věříme, že tuto novinku uvítáte.

Dle Dotační kuchařky je od letošního roku nutné evidovat veškerý majetek pořízený z dotace Asociace TOM až od částky 1 000 Kč. Materiál prosím zapisujte hned po jeho pořízení, před vyplacením dotace bude zápis zkontrolován. Evidenci ostatního materiálu v tomto systému necháme jen na vás. 

SHRNUTÍ:

Materiál, který je nutný evidovat – nespotřební materiál s pořizovací cenou nad 1 000 Kč a částečně hrazený z dotace (materiál, klubovny, tábory, neorganizovaná mládež, KČT apod.).

Materiál, který si můžete evidovat – nespotřební materiál pořízený z dotací Asociace TOM s nižší pořizovací cenou než 1 000 Kč nebo z dotací městských, krajských, obecních apod. Dále materiál pořízený z vlastních zdrojů, od sponzorů apod.

Kontrola záznamů na Zelených kartách!

Kateřina Adamcová z ústředí na vaše elektronické Zelené karty vložila veškerý materiál pořízený z dotace Asociace TOM od roku 2000 do roku 2015. Materiál pořízený před rokem 2000 není nutné zapisovat do elektronické evidence materiálu.

Prosíme, abyste nejpozději do 30. 6. 2016 seznam uvedeného majetku zkontrolovali a v případě jeho ztráty, rozbití, či jiného znehodnocení požádali o vyřazení. Naopak, máte-li materiál, který není uveden, prosíme o jeho vložení. Rádi bychom tak uvedli evidenci majetku do pořádku. V případě jakýchkoliv dotazů či pomoci při vkládání se neváhejte obrátit na Kateřinu Adamcovou na emailu kukatka@a-tom.cz

S pozdravem a přáním hezkého jara                   

Vaše ústředí

 

 


Komentáře

Kači moc dík že jsi nám "naplnila" ZK a nemusíme to dělat my. Vraťa


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu