Vandráci dorazí za tomíky na FunTOM

denisa
Asociace

Na akci FunTOM, kterou tomíci budou pořádat od 9.5 do 12.5.2019, přijedou Vandráci Vagamundos! To je pecka! Pavel Liška, Jan Révai a Hynek Bernard projeli Střední Ameriku a do Svitav za tomíky přijedou v pátek (10.5.2019) dopoledne. Nenech si to ujít!

Podívej se na jejich trailer http://bit.ly/trailerVagamundos.

Poslechneš si povídání o jejich cestě na motorkách. Vandrácká výprava začala v Panamě a pak si to už tři Vagamundos zamířili do Kostariky. Tropická země, tropické lijáky a Vagamundos v deštném pralese – pěkná očista těla i duše. Před Hondurasem je varovali všichni a všude, a tak tudy co nejrychleji profrčeli. Chudá země veselých lidí a krásných pláží – to je Salvador.  Vagamundos se už ale nemůžou dočkat Guatemaly, kde si od sebe dávají oraz a každý si užívá tuhle krásnou a bezpečnou zemi po svém. Spojují je až mayské ruiny Tikal.

V Belize se prokousávají pralesem k dalším mayským ruinám. Vodopády, úžasný offroad, prostě zenová záležitost. Poslední hranice na jejich cestě jsou ty do Mexika. Tady je čeká i jejich v životě první potápění s lahví na zádech. Vagamundos se středním Mexikem prokousávají až do hor a lesů, kde vymění ocelové oře za ty čtyřnohé a s nimi stoupají dál. Až na vrchol sopky Nevado de Toluca už ale musí po svých.

Pavel Liška a Jan Revai řeknou vše, i to, co nemohlo být v televizi…


Festival FunTOM je pro mladé tomíky od 16 let a registrace už běží na www.fun-tom.cz.

 

Anežka Klabanová

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu