Noční výsadek hronovských Lotrů

denisa
Asociace

Domluvené on-line hraní LoLka, setkání s kamarádkou, rozjedenou večeři či jen odpočinek po náročném týdnu školy narušilo Lotrům pípnutí smsky. „Zabal si do batohu spacák, karimatku a ve 20:00 čekej před domem.“

„Když auto zastavilo a sundali mi šátek, zjistil jsem, že celou dobu se mnou v autě byl i Jáchym. Ulevilo se mi. Pak nám vedoucí dal do ruky mapu s vyznačenou trasou a beze slov odjel.“ Popisuje dramatický začátek cesty Patrik Hanzl, jeden z účastníků Nočního výsadku - zážitkové akce pro starší členy.

Cílem cesty byla zřícenina starého kostela nedaleko Zdoňova. Dnes již známé místo houbařů a dobrodruhů, které není úplně příjemné navštívit v noci, natož zde pak přespat. Právě až zde mladí Lotři zjistili, že stejný osud toho večera sdílí dalších 5 kamarádů z oddílu, začínajících instruktorů.

„Celou trasu jsme dali úplně v pohodě. Jenom na konci jsme dlouho nemohli najít v té tmě a zarostlém lese zříceninu kostela,“ popisuje komplikace z trasy Bára Smutná.

Druhý den ráno na místě objevili jen vzkaz, kam mají dojít, zakoupené jízdenky na vlak a skromný příděl jídla. Procházka s partou kamarádů v okolí skalních měst za krásného počasí bez přítomnosti dospělých byl vlastně takový happyend původně adrenalinové akce.

„Podobné aktivity realizujeme pro své instruktory rádi. Dáváme jim tím najevo, že i když už přestávají být dětmi a často se právě oni o své mladší kamarády v oddílu starají, stále mohou zažívat akce, na které budou vzpomínat a které je obohatí,“ vysvětluje Tomáš Buriánek, hlavní vedoucí oddílu a organizátor akce.

Lotři Hronov vykročili do dalšího oddílového roku naplno. Kromě turisticky a tábornicky zaměřených akcí nás čekají i tradiční sjezdy řek. Veškeré podrobnosti o našem oddílu naleznete na webových stránkách www.lo3.cz.

Karel Neuschl

 

 

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu