Marná snaha o navýšení rozpočtu ve sněmovně

omanek
Asociace

Česká rada dětí a mládeže, náčelníci spolků...mnoho lidí se pokoušelo přesvědčit poslance, aby při závěrečném finále schvalování státního rozpočtu našli dvacet milionů, kterými se posílí nedostatečné investice do základen, vrtů, kotlů, střech atd.

Naše ústředí oslovilo v rámci dělby práce například komplet poslance sociální demokracie a TOP 09, též do Stanu jsme psali.

Připomeňme, že na všechny dětské spolky se rozděluje ročně cca 23 milionů investičních prostředků, tedy zhruba hodnota tří-čtyř  středně velkých a velmi standardních  bytů v Praze.

Snaha to stejně jako vloni byla marná. Dokonce méně úspěšná, než vloni, kdy navýšení tak tak prošlo, chybělo pět hlasů.

Máme sice přísliby, že ministerstvo najde peníze na tenhle bohulibý účel jinak, ale...

Ne, nejsme v krizi a sláva Pánu, poslední roky peněz na provoz a činnost dětských spolků  o něco přibylo. Bylo by nespravedlivé říci, že ne,zvláště, když oddíly se mohou sáhnout i na peníze krajské (letos ano, příští rok ale MŠMT posílat tyto prostředky na kraje zřejmě nebude). Zdroje financí se najdou i v osvícených obcích a městech. Tomíky stát mnohokrát podpořil investičními prostředky a my jsme je dovedli proměnit v solidní základny, klubovny, chalupy.

Ale ve srovnání se sportem to žádná hitparáda není, tedy zeména v oblasti investiční a hlavně, hlavně v situaci, kdy ceny stavebních prací letí nahoru jako raketa Sputnik.

Stavíme Rožmberk a chystáme se na opravu základny ve Pstruží, až nám ji ostravský magistrát finálně přiklepne. Víme tedy, o čem je řeč.

 

V tomto odkazu se můžete podívat, kdo jmenovitě podpořil návrh poslance Radka Zlesáka (ANO), který nám fandí dlouhodobě a který navýšení prosazoval.

 

Tomáš Novotný


Komentáře

Jan Birke z ČSSD sám takovým oddílem prošel. Sice ještě za komouše, ale to je přece jedno. Sám promlouval na náměstí na úvodním ceremoniálu k dobrodovolníkům na CVVZ v Náchodě.
Takže za mě velký špatný.


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu