Pár slov před tábory

omanek
Asociace

Milí táborníci,

přeju Vám, aby letošní tábory vyšly! Snad nikdy naši vedoucí nevyjížděli na nejočekávanější podnik v roce v tak zvláštní situaci.

Jsem rád, že drtivá většina táborů pod naší hlavičkou se bude konat stejně jako v minulých letech. Ohlásili jste nám v hlášenkách 137 letních táborů. Pro srovnání, vloni to bylo 150.

To je skvělý výsledek. Děkuju Vám za něj, za energii, kterou do táborů vkládáte.

Vím, že někteří jedete přeci jen s jistou obavou…

Návodů, rad, nařízení, jak tábory pořádat, co dělat a co ne, toho všeho se Vám ze všech stran dostávalo měrou svrchovanou.

 

Dnes popřeju

1) Dobrou náladu a pevnou víru, že vše klapne! Věřím, že na táboření povezete zdravé a nadšené děti, dobré parťáky vedoucí - a stejně tak že to bude při návratu.

2) Buďte opatrní a bdělí. Přes výše uvedené nelze zpochybnit, že koronáč nezmizel. Slíbili jsme dodržovat jisté zásady a hygienická pravidla. Nemá cenu pokoušet osud a hygieniky. Mám pocit, že budou letos jaksi více na koni. Zkušení vedoucí - a u tomíků jiné nemáme - přizpůsobí pravidla rozumně a provozu svého tábora, který bude svítit čistotou kuchyní, stanů, těl i ducha táborníků.

3) Na druhou stranu: Nedejte se rozvrkočit vším, co na vás kde bafne!  Těch předpisů je vážně hafo.

Z jednoho zdánlivě vyplyne, že nesmíte stavět stany typu iglú, co třeba nejsou přesně třicet centimetrů nad zemí, z jiného vám může připadat, že i při táborovém ohni mají děti sedět dva metry od sebe. Nebojte se! Hygieničky, pokud budou mít všech pět pohromadě, Vám hlavy neutrhnou! 

Jste tomíci - řiďte se zdravým úsudkem, zkušeností, nezapomeňte na jistou dávku suverenity, kterou vám oddílová praxe bezpochyby dává. Děláte službu pro rodiče, pro společnost, nikoliv ilegální činnost - to mějte prosím na mysli během táboření. Kdyby se, nedej příroda, stalo a někdo si na Vás vymýšlel nesmysly přes čáru, nebojte se obrátit pro podporu na ústředí. Myslím to zcela vážně, jakkoliv věřím, že tato situace nenastane.

4) Pište nám o táborech! Pokud chvályhodně neodhazujete po dobu táboření elektronická pojítka, udělejte se chvíli času a pošlete nám pár řádek a pěkných fotek na e-maily (raději oba, je doba dovolených):

chalupy@a-tom.cz, omanek@a-tom.cz

Pro řadu vedoucích může být vaše táborová zkušenost inspirací. Rádi ji proto už v průběhu tábora zveřejníme na webu a facebooku naší asociace.

 

 

Milí přátelé,

přeju Vám jen vydařené letní tábory pod modrou oblohou i modrým hořcem.

 

Tomáš Novotný, předseda Asociace TOM

Přílohy: 
Image icon img_5576.jpg
Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu