Zdravíme z minulosti - hlásí se TOM Kadao

denisa
Asociace

Zdravím všechny kamarády tomíky po návratu z tábora v údolí říčky Rokytné, nedaleko Jaroměřic nad Rokytnou. Tábor TimeLine je již minulostí, podobně jako historie českých zemí. Náš Stroj času Albert GT byl již rozebrán, ale zůstávají na něj vzpomínky v našich hlavách, na stovkách fotek a v mnoha minutách videí, z kterých jistě vznikne zajímavý film.

Bylo to nádherné putování českou minulostí, od pravěku do současnosti, které provázely významné postavy našich dějin.

Červnové bláto vytvořilo skutečnou pravěkou idylu, Cyril a Metoděj nás učili psát a vedli nás k víře, Vlasta vedla tažení žen proti mužům, Hus byl skutečně upálen, Jan Žižka táhl proti všem, král Karel IV. stavěl pozoruhodné stavby, Jan Jesenius předvedl první veřejnou pitvu, Rudolf II. oživil Golema, Marie Terezie přinesla na tábor školu. Josef II. slíbil 4 měsíce prázdnin, v období průmyslové revoluce se stavělo, vymýšlelo, jezdilo, až se i Baťa divil, období první republika nám přinesla nejen T.G. Masaryka, ale také kabaret a na scéně se objevili také Voskovec a Werich, tančil se charleston a swing, nemohla chybět ani 50.léta a převaděči přes státní hranici a velký rozruch přivezl ruský tank, cinkali jsme klíči a Jaroslav Hutka zpíval mezi stany „Krásný je vzduch…“, břicha nám v Osvěžovně plnily tři korony a Praotec Čech na skále nad řekou, uprostřed hvozdu, pronesl své poselství: „Nehromaďte, žijte pospolu v pohodě, v přírodě, šťastni a ve zdraví!“ 

Bylo to překrásné putování českou minulostí, na které budeme dlouho vzpomínat. Aničko, Jesusi, Keli, kluci, holky vedoucí, holky v kuchyni, DÍKY! Byli jste báječní!

Zdravím za KADAO všechny tomíky a přeji hodně prázdninových zážitků.

Máte-li chuť mrknout na fotky a shlédnout videa, doporučuji. Velmi příjemné je vyprávění Stroje času Alberta GT o české minulosti na pokračování.

 

Z Opavy zdraví a zdraví přeje

Tom Weicht (TOM KADAO)

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu