Na nejkrásnější a nejslavnější české řece budeme vidět!

lukas.husek
Asociace

Doslova a do písmene. No považte: všichni vodáci, kteří pojedou z Vyššího Brodu nebo z Lenory přes Rožmberk, uvidí v tu pravou chvíli dvě skvělá slova. Jsou od začátku listopadu dovedně vyvedena na boční fasádě našeho domu v Rožmberku  olbřímím písmem.

Původně tam měl být hořec, ale nad tím remcal pracovník památkové péče. Jako bychom si nevysloužili jeho vlídné zacházení tím, jak citlivě a poctivě dáváme někdejší kupecký dům na břehu Vltavy do pořádku!
Nešť - nápis je taky fajn.

A řeka je v zimě krásná. Přesvědčili jsme se o tom s Tomkem Hurtem, když jsme ji poslední listopadový čtvrtek z Vyššího Brodu do Řožmberka sjeli. Ze břehů na nás civěli mufloni a srnky, záběry pádel jsme plašili hejna šedých a černých volavek, na cestu nám svítil svou modrou září ledňáček.  Řeka byla prázdná a mrazivá a byli jsme tam jen my a jeden rybář.

Krásná cesta!

Chtěl jsem, aby Tomek, se kterým jsem před pěti roky dům kupoval , viděl z řeky naše signum laudis jako prvnía vyšlo to skvěle. V nejbližších dnech spouštíme webovou stránku a rezervační systém rožmberské základny (neváhejte, hlašte se!) a zkraje června ji, věřím, chutě a bez roušek pokřtíme.

A pak už jen vodácké - Ahoj!

Tomáš Novotný

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu