Pomůžete nám poodkrýt historii Rožmberku?

omanek
Asociace

Výzva milovníkům historie, badatelům, studentům:

Milí tomíci, pokud vás baví hledání v archivech, pak pro vás máme zajímavý námět, zajímavou práci. Umíme ji  mírně honorovat - ale hlavně, hledáme nadšence, co má čas!

Na základě usnesení c. k. krajského soudu České Budějovice ze dne 13. června 1893 se poznamenává, že byl….. prohlášen za šíleného.“

„Na základě nařízení Tajné policie 1940….“

„…1952… vkládá se právo vlastnické pro: Československý stát……“

 

Pokud jsme vás zaujali, pokud dokonce tušíte, kde tyto zápisky jsou vedeny a víte, jak je hledat, ale hlavně pokud máte čas a chuť pátrat v archivech, pak jste pro nás ti praví. 

Pátráme po historii našich základen v Rožmberku a Sloupu v Čechách.

Něco málo máme, rádi bychom ale znali víc. Záznamy z pozemkových knih máme, to je ale málo.

Toužíme po prohlédnutí obecních kronik, fotografií, zkrátka po jakékoli dějinné zmínce o domech samotných ale i o jejich majitelích, osudech atd. Proto hledáme člověka ochotného prožít nějakou tu hodinu  v příslušných archivech, zejména v těch jihočeských (Budějovice či Č. Krumlov), v případě Sloupu pak v archivu českolipském.  Šikovný tomík-penzista, student historie či někdo, koho covid drží momentálně od jeho profese, našel by se? Badatel, student historie, nebo jen fanda podobných věcí, který má čas, je schopný si sednout v archivu, zabrat se do zajímavé historie, dělat výpisky, zajistit kopie v badatelnách atd?  

Pokud ano, dejte nám prosím o sobě zprávu, nejlépe na:  ton@a-tom.cz či  omanek@a-tom.cz

https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gifPřípadným badatelům poskytneme informace, které už máme a kontakty na příslušné archivy.

(ton)


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu