Setkání s novou ředitelkou oddělení pro mládež

lukas.husek
Asociace

Ve čtvrtek 4. února se v kanceláři České rady dětí a mládeže sešli zástupci spolků s paní Simonou Marešovou, nově jmenovanou vedoucí oddělení rozvoje dětí a mládeže.

Setkání se krom paní Marešové účastnila její kolegyně z oddělení Helena Knappová, šéf národní rady Aleš Sedláček, předseda Pionýra Martin Bělohlávek, předseda Asociace TOM Tomáš Novotný a ředitel kanceláře ČRDM Ondřej Šejtka. Bez nadsázky se dá napsat, že jsme si s paní vedoucí porozuměli.  Vzali jsme na vědomí, že několikahlavé, nepočetné  oddělení mládeže (po odchodu sportu pod Národní agenturu došlo ke zrušení odboru pro mládež a vzniku oddělení, nižšího organizačního článku, což zástupci spolu vnímají ve shodě a dlouhodobě jako jistou marginalizaci naší problematiky) se nyní zaměří na pokud možno bezproblémové administrování letošních  dotací a přípravu výzvy investičních dotací (spolu s dalším odborem ministerstva). Uvítali jsme i sdělení paní Marešové, že se i nadále počítá s konceptem uznaných organizací i její zprávu o tom, že se spolu s příslušnou náměstkyní ministra pokusí zohlednit ve výši letošního financování covidovou problematiku.

V debatě padaly nejrůznější náměty, postřehy a prosby - od toho, aby spolky měly dostatek času na administrování, resp. aby lhůty požadováné mšmt byly přiměřené,  až po problematiku Strategie 20/30 vs  samostatnou  koncepci mládežnické politiky. Obě strany schůzky se shodly na tom, že vyhlášení programů v roce 2021 je nutné stihnout do  letošních podzimních voleb .

Tomáš Novotný

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu