TOM KADAO pořádá dálkové hry

denisa
Asociace

Přerušení činnosti oddílů trvá už moc dlouho, proto se vedoucí TOM KADAO snaží pořádat téměř každý týden či 14 dnů novou vzdálenou hru. Už od října loňského roku střídala jedna hra druhou:

Za skřítkem Opym, Mise Meteorit, Záhadná smrt sportovce Pavla Krátkého, Případ pro Ostrozraka, o těch už jsme zmínky donesli v Tomíkovi.

Hru Slogany ve městě vystřídala parádní klasická pokladovka v lesích nedaleko Opavy Putování za ztraceným pokladem, kam naše oddílové hráče šikovně zavedli Šupolka a Uršulák. Turistické úkoly, trocha orientace a jednoduché propojení bodů v mapě přivedly úspěšné hledače k truhle plné bonbónů a k zisku dalšího důkazu za hru.

Třetí oddílová hra Kluci a holky z plakátů je velmi nápaditá. Keliš ji vymyslel a přichystal opravdu báječně a vrátil kluky, holky a celé rodiny zpět do centra města. Hra právě probíhá, dokonce jsme ji prodloužili, lépe řečeno ponechali jsme výhru stále ještě na svém místě a můžete si ji zahrát i vy, kteří jste zrovna v těchto dnech v Opavě. Uhradili jsme Technickým službám Opava výlep plakátů na vybraných plakátovacích plochách ve městě, a dokud je nepřelepí, tak se může hrát. Na plakátech s fotkami a otázkou z činnosti a historie našeho oddílu je vždy umístěn i QR kód. Vyfocené QR kódy odkazují na webovky našeho oddílu, kde hráč nalezne, nejen správnou odpověď na otázku z plakátu, ale také získá čísla, která potřebuje ke složení závěrečné GPS souřadnice, která udává, kde se ukrývá odměna a důkaz za hru.

Zatímco někteří členové ještě teprve vyrazí hledat plakáty, jiní se již pouští do nové hry s názvem Případ zlaté vařečky.  Máša a Markét přichystali detektivku, jak má být. Zámecký park v okolí krásného zámku Raduň, asi 9 km od Opavy, skrývá záhadu, která se zde udála před mnoha léty. Zloděj (už jsem vyluštil, kdo to byl) odcizil ze zámku vzácný předmět. To víte, když jde o zlato a vařečku, to je potřeba vše vyšetřit. Ovšem, pozor! V zámeckém parku na vás čeká mnoho logických úkolů a důmyslnou dedukcí musíte postupně vylučovat podezřelé! Takže, máte-li chuť, postačí stáhnout  mapu s označením kontrol a můžete záhadu vyluštit i vy!

Tom Weicht, TOM Kadao, Opava

(pokračování v dubnovém Tomíkovi)

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu