Školení hlavních vedoucích tábora na Ochozech

denisa
Asociace, Vzdělávání – proběhlo

Konečně se rozvolnila opatření k potlačení pandemie a mohlo proběhnout školení hlavních vedoucích tábora v Ochozech u Bystřice pod Hostýnem. Zúčastnilo se 16 adeptů ve věku od 17 do 40 let. Organizátor za radu vzdělávání Standa Prais nás náležitě poučil a provedl všemi právními náležitostmi, jež jsou nutné k provozování tábora. Vše proložil příklady ze své dlouholeté praxe, což nám velmi pomohlo k pochopení tématu a také nás navedlo ke správnému řešení situací, jež nás mohou v budoucnu potkat. Z pohledu zdravovědy ho doplnila svými praktickými postřehy Jája Póčová.

Každý účastník si připravil jednu hru, kterou představil ostatním a poté jsme ji otestovali. Vyzkoušeli jsme si tak způsob prezentace hry dětem a sami si zkusili, jaký efekt bude mít na účastníky. Permon si pro nás taky připravil hru, při které jsme si ukázali, že lze hry zaměřit, kromě na vyplnění času zábavou, také na pěstování spolupráce mezi dětmi a budování týmového ducha.

Na závěr víkendu jsme složili povinný test skládající se ze 40 otázek, který jsme všichni splnili a dle hodnocení Permona velmi úspěšně. A tím potvrdil můj velmi dobrý pocit z víkendu.

I přes to, že jsem se podobného školení zúčastnil poprvé, hodnotím kvalitu velmi vysoko. Víkend byl plný užitečných informací podpořených praxí a vše předneseno zajímavou a veselou formou. Rozhodně jsem se nenudil. Jakmile mně to umožní pracovní povinnosti, určitě jedu na další školení.

Tímto děkuji organizátorovi, všem kolegům účastníkům a Zdeňku a Janě Rolincovým, kteří poskytli základnu a luxusně nám vařili.

Michal Macho, TOM 20209 Oslíci, Lednice

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu