Rozjíždíme mezioddílovou půjčovnu materiálu

Ondra
Asociace

Máte v oddíle rekvizity ke hrám, kostýmy, techniku, nebo nějakou zajímavou věc, kterou byste byli ochotni půjčit jiným oddílům? To je skvělé! Ale jak to dát vědět ostatním a kde naopak hledat rekvizity třeba na vaši námořnickou celotáborovku?

Evidenci ATOM přibyl nový modul s názvem „Půjčovna“. Naleznete ho v hlavním menu pod položkou „Ostatní služby“. Nově do Evidence mohou vstoupit všichni instruktoři a vedoucí! Neváhejte a využijte toho ještě před letošními tábory.

V půjčovně můžete vyhledávat a zároveň nabízet vaše oddílové věci, o které se chcete podělit. Vložené věci je možné rozdělit do kategorií:

  • Celotáborové hry
  • Kostýmy
  • Nářadí
  • Tábornické vybavení
  • Technika
  • Ostatní

Ke každému materiálu je třeba připsat jeho název, stručný popis, podmínky výpůjčky, kontaktní osobu pro vypůjčení, místo, kde je materiál uložen a také informaci, ve kterých termínech je již materiál rezervován a samozřejmostí je pak i fotografie, případně odkaz na Youtube apod.

Ke každému materiálu je rovněž vhodné přidat jeden či více štítků, ideálně dle tematických oblastí jako např. indiáni, námořníci, dron, foto, video, hra, sport … podle těchto štítků je rovněž možné v půjčovně vyhledávat.

V půjčovně naleznete 2 tlačítka a to "Nová položka" a "Naše položky". Pomocí tlačítka "Nová položka" přidáte nový materiál do půjčovny, pomocí tlačítka "Naše položky" pak zobrazíte položky k půjčení, které nabízí váš oddíl. Rovněž můžete využít vyhledávání podle mnoha kritérií.

Každý materiál může nabývat několika stavů:

  • K dispozici – materiál je viditelný pro všechny, lze si ho vypůjčit
  • Vypůjčeno – materiál je viditelný pro všechny, je však právě vypůjčený
  • Nedostupné – materiál je viditelný pro všechny, nelze ho vypůjčit (je poškozený, dlouhodobě nedostupný apod.)
  • Neaktivní – materiál je viditelný pouze pro vás, veřejně se nezobrazuje

Materiál lze rovněž vyhledávat i dle vložených obrázků.

Komu je půjčovna otevřena?

Půjčovnu může využít kdokoliv s přístupem do Evidence ATOM. V tuto chvíli se mohou do Evidence přihlásit všichni hlavní vedoucí, zástupci a hospodáři. Nově jsme umožnili přístup i všem osobám, které jsou označené jako „Vedoucí/instruktor“. Tyto osoby však mohou využívat pouze modul půjčovny, ostatní data v Evidenci neuvidí.

Jak zpřístupnit Evidenci ATOM vedoucím a instruktorům

V Evidenci vyberete dotyčnou osobu, které chcete půjčovnu zpřístupnit. V detailu dané osoby naleznete její uživatelské jméno. Je třeba zkontrolovat, že osoba zde má uvedený email, na který ji následně dorazí heslo do Evidence. U oddílů, které mají Evidenci napojenou na ESO, nebude možné emailové adresy ručně dopsat, tuto změnu je třeba provést přímo v ESU a email se do systému propíše.

Vedoucí nebo instruktor se následně do Evidence může přihlásit na stránce https://evidence.a-tom.cz/. Zde stačí kliknout na odkaz „Zapomenuté uživatelské jméno a heslo“. Po zadání emailu obdrží vedoucí email s přístupy do Evidence ATOM.

Pevně věříme, že půjčovnu využijete ještě nyní před letními prázdninami a vzájemně si nabídneme zajímavý materiál, rekvizity, kostýmy pomůcky či techniku.

V případě jakýchkoliv dotazů k půjčovně neváhejte kontaktovat Ondru Šejtku (ondra@a-tom.cz), nebo Tomka Hurta (tomek@a-tom.cz).


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu