Tomíci pomáhají v terénu

denisa
Asociace

Je potěšitelné, že v našich řadách jsou lidé neváhající všeho nechat a vyrazit do terénu, pomoci obcí postiženým na Moravě. Díky jim za to!
Mezi takové borce patří Jan Novotný z TOM Sluníčka (ze Štibořic), pomáhá a cenné zkušenosti sbírá i Libor Baláček z královéhoradeckého TOM Tlupa.

Velký dík patří i vedoucím, kteří jsou ochotni vzít na tábor děti z obcí zasažených tornádem. Není jisté, zda rodiče dětí nabídku zvednou (existuje také velký převis, toto nabízejí i skauti a další spolky), ale je dobré a milé vědět, že tuhle vůli, vážení kolegové, máte.

Anežka Klabanová z náčelnictva, která se věci u nás věnuje, nám poslala následující zprávu.

(ton)

Uplynulo několik dnů od ničivého tornáda na Hodonínsku. Kromě důležité finanční pomoci, kterou ústředí, oddíly a jednotliví členové poslali na sbírkové účty, nabízejí tomíci zasaženým rodinám i možnost poslat děti na letní tábory. V tuto chvíli je připraveno 14 oddílů z celé republiky vytvořit pro děti z Hodonínska bezplatně 50 míst .Děkujeme konkrétně TOM TamTam, TOM Oftalmo, TOM Stopaři Jirkov, TOM KUK Atlantik, TOM SpT, TOM Gaudium, TOM Tuři, TOM Radovánka, TOM Lvíčata, TOM Modré Slunce, TOM Sirius, TOM Nibowaka, TOM Vltavský paprsek a TOM Sluníčko.
Společně se skauty a dalšími organizátory táborů budou nakonec nabízené kapacity pravděpodobně o hodně větší než samotná poptávka od rodin s dětmi. Každopádně moc děkujeme všem, kteří volná místa nabízí.
Přímo v zasažených vesnicích pomáhá například Jan Novotný z TOM Sluníčko, spolu s dalšími roznáší jídlo, pomáhá při odklízení škod a mimo jiné také nabízí možnost jet na jejich oddílový tábor.
(ak)

 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu