Putování TOM KADAO Slovinskem

omanek
Asociace

Velká planina, Triglav, Sáva a Soča, Bovec , jsou jen některá nejznámější místa v překrásném Slovinsku, která navštívili členové TOM KADAO  v posledních dvanácti dnech měsíce července.

Nádherné letní počasí, sice méně vody v řekách, ale přesto čtyři krásné vodácké dny na Sávě Dolince a královně evropských řek Soči. Několik kopcovitých etap jsme absolvovali na kolech po Velké planině a panoramatickou cestou od Logarské doliny přes Solčavu do kempu v Luče v Savinjských Alpách.  Prohlédli jsme si Bled, ale především jsme prošli pěšky nebo na kolech projeli oblast Bohinje, někteří vystoupali k Črnému jezeru, jiní zdolali Vogel a dlouhou hřebenovku nad „naším“ bohinjským skautským kempem. Samozřejmě nechyběl náročný přechod Julských Alp, přes Triglav od Bohinjského jezera do doliny Soči, se společným  noclehem ve výšce 2400 m.n.m v Dom Planika. Nádhernou Soču jsme spluli od Velké Kority do Trnova a kajakáři spluli i obtížnou slalomku pod Trnovem a v dalším dni, již za větší vody, si snesli také do kaňonu a spluli Otonu do Kobaridu, který jsme si prohlédli, podobně jako blízkou „Mekku“ outdoorových aktivit městečko Bovec. Mnozí strávili mnoho času na via ferratách v horách oblasti sedla Vršič, jiní se prošli dolinou k Izviru (pramenu) Soči a na mnoha dalších nádherných místech. K tomu všemu je potřeba si ještě přidat večery s kytarami a flétnou, volejbal a ochutnávky všech slovinských pochutin a dobrot, ať už na salaších nebo v pizzeriích.

Třicettři, putování chtivých, účastníků našeho outdoorového „čundrbusu“ přijelo opět nadšených a příjemně unavených, nádhernými zážitky a dny, strávených v partě přátel. Byly to opravdu úžasné dny! Díky za ně!

Ahoj na cestách

Tom Weicht, TOM KADAO

 

P. S:  Táta Tom moc děkuje Adamovi za skvělou akci!

P. S. S:  TOM KADAO velmi děkuje všem, kteří podporujete naši činnost:  Statutární město Opava, Moravskoslezský kraj, Asociace TOM ČR, Klub českých turistů, MŠMT

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu