Zážitky našich oddílů

denisa
Asociace

Shromáždili jsme zážitky z podzimních oddílových víkendových výprav a výletů. Jsme rádi, že jsou tomíci na vzduchu.

TOM Robinsoni

podnikli jsme velmi podzimní výlet do Kutné Hory. Roztočili jsme velikánskou kouli u GASKu a kolem chrámu sv. Barbory jsme vyrazili na Stříbrnou stezku. Kolem archeologického naleziště v Bylanech, tajuplného menhiru, u kterého jsme našli tucet pražských grošů. Cestou jsme minuli několik štol a mnoho mlýnů na řece Vrchlici. A jako třešničku na dortu jsme si dali opečeného marshmalláka na ohýnku. Dokonce Tučňák plnil vedoucovskou zkoušku a předvedl vykřesání ohně i za vlhkých podmínek a bez sirek. Gratulujeme. Původní víceoddílovou akci Vyzvědači v Kutné Hoře zhatil "vy víte kdo". Na druhou stranu jsme ale zase objevili krásu za našimi humny.

TOM Oftalmo

Oftalmáci v neděli vyrazili hledat ztracený poklad kousek za Brno. Během putování jsme vyřešili několik šifer, zahřáli se u ohně a navštívili Lesní bar, kde jsme si uvařili čajík. Poklad jsme nakonec také našli. A někteří z nás dokázali ujít svých prvních 14 km za jeden výlet! Gratulujeme a slavnostně zapisujeme do kilometrovníku.

TOM Maracaibo

Dnes se skupina odvážlivců vydala na Smrk, druhou nejvyšší horu Beskyd. Užili si krásný výšlap, dali si něco dobrého na zub a dostali skřítka, pro kterého si na Smrk můžete přijít také. Potom seběhli kopec v rekordním čase a v Ostravici už je čekalo teplé občerstvení.

TOM Oslíci (Lednice)

si užili krásný víkend v Nejdku na mlýnu. V pátek jsme se pěšky vydali z Lednice do Nejdku. Tam jsme se ubytovali a udělali si táborák. Pak čekala děti zkouška odvahy na noční stezce přes paliště. Po noci na mlýnu jsme si udělali snídani a pan Majerník nám udělal skvělou prohlídku mlýnu. Mira a Víťka zatím uvařili oběd pro všechny. Po obědě jsme si zahráli a odpoledne jsme se vydali na cestu zpět do Lednice. Tentokrát nám výlet pro větší děti trochu pokazila nemocnost, ale i tak nás bylo dost a užili jsme si to.

 

Anežka Klabanová

 

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu