Ekonomické informace

lukas.husek
Asociace, Ekonomika

Vážení kolegové,

posíláme pár stručných informací o dotacích pro I.pololetí letošního roku. Na našich webových stránkách v sekci ke stažení najdete aktuální Dotační kuchařku 2022. 

Dotace na jarní tábory – oddíly, které nahlásily jarní tábor, mají zpřístupněn elektronický formulář na vyúčtování. Jarní tábory prosím vyúčtujte nejpozději do 30.6.2022. Po tomto datu se formulář automaticky uzavře.

Volnočasové a výchovné akce – otevřeny jsou i formuláře pro vyúčtování jednodenních nebo vícedenních výprav a výchovných akcí (Pohádkový les, Zelený víkend, Regionální akce a akce výchovné). V letošním roce jsou akce opět rozdělené na I. a II. pololetí podle data konání akce. Termín pro odevzdání je 31.7.2022. Po tomto datu se formulář automaticky uzavře.

Tábory, výpravy a UA děti

Díky všem, kdo se zúčastnili průzkumu. Děkujeme 71 oddílům, které  nám pomohly tím, že vyplnily stručný online dotazník týkající se ceny táborů a ukrajinských dětí. Výsledky zveřejníme v krátké době. Pro zajímavost už dnes – z jedenasedmdesáti oddílů – respondentů napsaly dva, že plánují vzít víc než 5 dětí z Ukrajiny na tábor, dalších 12 je připraveno vzít jedno až dvě děti, jeden oddíl počítá se třemi až čtyřmi dětmi z Ukrajiny.

I proto, že nepůjde o dramatickou zátěž spolkové pokladny (většinu prostředků bude zřejmě nutné dát z našich vlastních peněz), bude možné pro ukrajinské děti běženců – tedy ne UA děti, které zde žily již před ruskou okupací a které jste měli v oddílech například již dříve, čerpat od našeho ústředí mimořádnou podporu. Bude se týkat maximálně 14 dní pobytu na táboře a maximálně 5 dní výprav v roce 2022. Zdůrazněme, že budete moci děti UA k tomu vykázat ještě ve standardním vyúčtování výprav nebo táborů běžnou sazbou, stejnou jako pro české děti. Mimořádná podpora bude navíc.

Kritéria mimořádné podpory:

  1. Jde o děti běženců od 6 do 18 let
  2. Děti budou zaneseny do evidence Asociace TOM (to je nutné i proto, aby na ně bylo možné čerpat standardní dotaci)

Pozor: Za děti UA běženců není nutné pro rok 2022 platit členský příspěvek. Pokud se na vás na přelomu roku při kontrole zaplacených členských příspěvků obrátí někdo z ústředí s požadavkem objasnění disproporce, hravě vysvětlíte, že šlo o děti UA běženců.

  1. Vedoucí doloží jejich účast na táboře či výpravě místopřísežným prohlášením, které zašle spolu s vyúčtovacím formulářem po akci
  2. Vedoucí včas vyúčtuje, a to formou ad hoc vytvořeného stručného formuláře. Ten vám na vyžádání pošle Kateřina Adamcová (kukatka@a-tom.cz). Formulář bude k dispozici po 20. červnu. Tato mimořádná podpora UA dětí není součástí naší evidence, žádný formulář v evidenci k ní nevytvoříme. Bude opravdu jen na vyžádání.
  3. Výše podpory:
    1. 100 Kč na den tábora, maximálně 14 dní = tábor max 1 400 Kč za UA dítě. Znovu upozorňujeme, že jde o prostředky nad standardní podporu, kterou vyúčtujete standardně.
    2. Max 100 Kč na den výpravy, maximálně 5 dní do konce roku 2022. Platí to samé, jedná se o peníze navíc.
  4. Termíny vyúčtování:
    1. Tábory – optimálně spolu s vyúčtováním tábora, tj. nejpozději do 10.9.2022
    2. Výpravy – optimálně s vyúčtováním výprav, tj. nejpozději do 31.10.2022

V případě jakéhokoli dotazu mi prosím pište na email kukatka@a-tom.cz nebo volejte na tel. 233910486

Kateřina Adamcová


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu