Náramky pro Ukrajinu - prosím hlasujte, pokud si podle vás takový čin zaslouží ocenění

denisa
Asociace

Žákyním 2. třídy ZŠ v Roztokách Kláře Vránkové a Emmě Bartošové (a následně pak i Domče s Berenikou, členkám roztockých Kulíšků) nebyl lhostejný válečný konflikt na Ukrajině. Proto sami od sebe bez vědomí rodičů začaly vyrábět a následně na ulici prodávat náramky s jasným plánem - výtěžek z nich putoval na sbírku SOS Ukrajina společnosti Člověk v tísni.

Nyní jsou právě proto finalistkami Ceny Gratias Tibi. Pokud je podpoříte svým hlasem, mohou získat Cenu České televize. Určitě si to zaslouží. Hlasovat pro Náramky pro Ukrajinu můžete zde: https://www.gratiastibi.cz/cs/hlasujte

Medailonek:

Týden po vypuknutí války na Ukrajině Klára s Emmou (tehdy 7 let), bez vědomí rodičů a školy, dostaly při hře v pokojíku nápad: začaly vyrábět náramky nejen v ukrajinských barvách a následně je prodávat po městě. Výtěžek předem naplánovaly věnovat Ukrajině - sbírce SOS Ukrajina, Člověk v tísni. Dívky po prvním dnu přinesly domů přes 600 Kč a teprve v tom okamžiku seznámily nic netušící rodiče s jejich plánem. Přestože se na ulici setkaly i s odmítavými reakcemi - lidi jim nevěřili, mysleli, že si chtějí jen vydělat apod. se dívky nenechaly odradit a do ulic vyrážely i v následujících dnech, kdy se k nim už připojilo i několik dalších kamarádů a ještě mladší sourozenci (5 let). Celkem Klárka s Emičkou vybraly přes 3.500 Kč a s pomocí rodičů je zaslaly na konto ČvT. O dění na Ukrajině se stále aktivně zajímají.

 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu