Kupujeme základnu v Královci

denisa
Asociace

Vedení spolku, povzbuzeno současnou nadějnou celospolečenskou debatou o brzkém připojení (dříve) ruského pobřeží v Kaliningradské oblasti, jmenovitě města Královec a širého okolí, rozhodlo o okamžitém zakoupení nemovitosti pro naše oddíly. Momentálně vybíráme ze dvou nabídek.

Autentická původní dřevěnice (dosud bez toalety, voda je v pumpě cca 500 metrů od objektu, krovy v pořádku, v ceně je i sbírka venkovských ikon z 16. - 19. století, kapacita 24 osob, k tomu originální zemljanka vhodná pro plnění pera odvahy či přespávání extrémně citlivých jedinců (chrápání, vrzání dřevěných podlah etc- to vše je v zemljance s hliněnou udupanou podlahou zcela eliminováno).

Druhým objektem je zděný domek z roku 1821, kde doložitelně pobýval mladý Karel Havlíček Borovský při precizování svého díla Křest svatého Vladimíra. Dům je patrový, s mansardovou střechou, mírně zatéká okny, zahrada je hrubě zanedbaná, na zdech jsou zbytky sovětské výzdoby. Výhodou je obyvatelné podkroví s možností zbudování letiště. Suchý záchod, tekoucí voda (jen studená) je dovedena do kuchyně. Objekt není vybaven, v knihovně jsou dle fotografií kompletní spisy Tolstého, Gogola a Turgeněva.

Rozhodně nechceme propást šanci nabídnout tomíkům skvělou základnu na atraktivním místě, ve městě s přemyslovskou tradicí. Přirozeně počítáme s dotací ministerstva školství, ke kterému předseda vznáší oficiální dotaz a podnět, jak rozšířit dotační podmínky i na Královec.

Sledujte dál náš facebook a web, budeme o vývoji naší expanze do Královce informovat.

Tomáš Novotný

Žena opírající se o branku zahrádky je Jekaterina Dnitropetrovna Volodymirzová, současná obyvatelka dřevěnice. Je to usměvavá sedmdesátnice, která se chce vystěhovat k dceři přes ulici a je ochotna nám dělat v našem (případném) budoucím objektu správcovou.
Jekaterina je mírné povahy a připojení Královce k Česku ze srdce vítá.

Současnou fotografii zděného objektu si prodávající nepřeje zveřejňovat, máme k dispozici jen starší kolorovaný obrázek.

 
Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu