Datové schránky – většina oddílů již aktivovala, děkujeme! Rušíme povinnost zřízení datové schránky při registraci.

omanek
Asociace

 

Vážení vedoucí a hospodáři,

v závěru roku jsme vás informovali o zřízení datových schránek ze strany státu pro všechny právnické osoby. V té době jsme také podmínili provedení registrace právě zřízením datové schránky. Mysleli jsme to dobře ;-), majíce na mysli fakt, že ve schránce zřízené jaksi bez vašeho zájmu by mohl uvíznout dopis s důležitým obsahem atd. Stát podle svých vyjádření přestane v krátké době s právnickými subjekty komunikovat papírově a přejde většinově právě na datové schránky. Dnes ale zřízení DS coby podmínku registrace rušíme. Náš spolek se zřizováním DS solidně postoupil. (díky vám!), vzali jsme do úvahy i nesouhlasné reakce mnohých z vás na toto poměrně přísné opatření.

Vás, kdo máte k DS vlažnější vztah, samozřejmě nadále nabádáme, abyste věc bděle sledovali.

Jak s datovými schránkami dále? Stát je v jejich zřizování překvapivě aktivní. Stačí tedy vyčkat na doporučený dopis, který vám úřady pošlou, a dozvíte se tak číslo své datovky a přihlašovací údaje. Pak se přihlásíte a začnete schránku používat. V tuto chvíli již není nezbytné chodit na poštu a schránku si aktivně zakládat, stát schránky zřizuje každým dnem automaticky. 160 oddílů má již datovou schránku aktivovanou, tedy se do ní již přihlásili. Děkujeme jim za to! Ostatní oddíly na aktivaci schránky čekají (buď se do ní zatím nepřihlásili, nebo jim ji stát zakládá).

Nechcete čekat?

Pokud vám zatím nedorazily přístupové údaje do vaší schránky, ale chtěli byste zjistit číslo vaší datovky, abyste mohli uzavřít registraci, pak stačí, když do odkazu: https://www.mojedatovaschranka.cz/sds/search zadáte své oddílové IČ. Zjistíte zde, zda vaše schránka již byla založena a jaké má případně ID. Schránku zde naleznete i v případě, že ji stát zřídil, ale zatím k vám nedoputovaly přístupové údaje.

V případě jakýchkoliv nejasností neváhejte kontaktovat Ondřeje Šejtku (ondra@a-tom.cz) nebo Ondřeje Mánka (omanek@a-tom.cz)


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu