Ekonomické informace

omanek
Asociace, Ekonomika

Vážení kolegové,

na našich webových stránkách v sekci ke stažení najdete aktuální Dotační kuchařku 2023.

Naléhavě apelujeme na oddíly, aby se zamyslely nad využitím státních prostředků pro znevýhodněné děti. Z táborových hlášenek, které byly na ústředí do této doby zaslány, se zatím zdá, že zájem je nedostatečný. Ústředí chystá v této věci další informace.

Hlášení o konání letního tábora – stále je zpřístupněn formulář pro vyplnění. Najdete ho opět v elektronické evidenci v sekci Formuláře, otevřen bude do 11.6.2023.  Po tomto datu se formulář automaticky uzavře a nebude možné hlášenku vyplnit. Připomínáme, že je třeba vyplnit všechny povinné položky (požadavek MŠMT), jinak nejde formulář

odeslat. Prosím o dodržení termínu.

Novinkou oproti roku 2022 je možnost čerpat příspěvek na znevýhodněné děti na táboře, jedná se především o děti migrující z Ukrajiny, děti ze socio-ekonomického znevýhodňujícího prostředí, děti s různými formami hendikepu apod. Pro případnou kontrolu bude potřeba, aby vedoucí oddílu byl schopen doložit či vysvětlit znevýhodnění. Příspěvek bude až 200 Kč na dítě a den.

Výchovné akce - jednou ze změn je navýšení dotace na výchovné akce (základní a externí výchovu). Jelikož je tato dotační kapitola finančně omezena a navýšení výrazně vyšší oproti letům minulým, prosíme o zarezervování si prostředků na rok 2023 na ústředí. Po nashromáždění žádostí obešleme oddíly a budeme je informovat o výši přidělené dotace. Dotace bude pravděpodobně omezena max. na 18-25 tisíc na akci u externí výchovy a u základní výchovy zůstává omezení stejné jako v minulých letech, tedy max. 7 000 Kč. (viz. Dotační kuchařka. Žádosti prosím posílejte Kateřině Adamcové na email kukatka@a-tom.cz do 18.6.2023.

Dotace na jarní tábory – oddíly, které nahlásily jarní tábor, mají zpřístupněn elektronický formulář na vyúčtování. Jarní tábory prosím vyúčtujte nejpozději do 30.6.2023 Po tomto datu se formulář automaticky uzavře.

V Evidenci máte stále otevřený formulář pod názvem – Žádost o zelený materiál 2023. Vyplněný formulář prosím posílejte nejpozději do 15.6.2023, po té se automaticky uzavře. Prosíme o dodržení termínu. Výše přidělené dotace bude podmíněna počtem požadavků od oddílů a výší státní dotace.

V případě jakéhokoli dotazu mi prosím piště na email kukatka@a-tom.cz nebo volejte na tel. 233910486

 

                                                                  za ekonomický úsek Kateřina Adamcová


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu