Otvíráme formuláře

omanek
Asociace, Ekonomika

Vážení kolegové,

posíláme pár ekonomických informací.

Otevíráme formuláře na vyúčtování Zelených výprav, Pohádkových lesů a Regionálních akcí, výchovné akce konané v I. pololetí letošního roku. Formuláře prosím pošlete nejpozději do 31.7.2023. Po tomto datu se automaticky uzavřou.

Pohádkový les - Jedná se o jednodenní akce uspořádané pro veřejnost, neorganizované děti a mládež. Záměrem akcí je podchycení dětí pro práci v oddíle. Platí, že o dotaci žádá oddíl, který takovouto akci pro veřejnost pořádá, pouhá účast nestačí. Nejčastější forma je dětský den, pohádkový les nebo turistický pochod, sportovní den a podobné akce.

Regionální akce- Jedná se o až šestidenní akci, kterých se účastní více oddílů. Lze sem zařadit různá setkání oddílů, soutěže, turistické závody (mimo turistické závody pořádané A-TOM), republiková setkání a podobné akce. Platí, že o dotaci žádá oddíl, který takovouto akci pro veřejnost pořádá, pouhá účast nestačí.

Zelené víkendy- jedná se o až šestidenní akci – výlety a výpravy zaměřené na poznávání přírody (programy a aktivity vyloženě na toto téma zaměřené, vzdělávací – běžnou výpravu, kdy se při turistice mimoděk děti dozví o stromech a zvířatech, nelze dotovat skrze zelenou výpravu), historii – tradice, ekologii, ekologické programy, brigády v přírodě nebo pomoc při údržbě památek a podobné akce.

Výchovné akce ( Základní oddílová výchova, Externí výchova) –  v elektronické evidenci jsou otevřeny formuláře na výchovné akce konané v I. pololetí letošního roku. Formulář u Externí výchovy je rozdělen do dvou kategorií. Nejprve funguje jako žádost. Po vyplnění musíte žádost odeslat nejpozději do 10.7.2023. Po schválení vám bude přidělena dotace a vrácen formulář k vyúčtování. Přidělená dotace nemusí být ve sto procentech výše žádosti, bude záležet na množství nashromážděných žádostí. Vyúčtování pak prosím pošlete nejpozději do 31.8.2023. Po tomto datu se formulář automaticky uzavře. Formulář u základní oddílové výchovy slouží rovnou k vyúčtování. Ten prosím odešlete nejpozději do 31.7.2023

Individuální dotace-znevýhodnění 2023 - nově se otevírá formulář na dotaci pro znevýhodněné děti. Tato dotace se týká běžného oddílového života. Koho můžeme považovat za znevýhodněného? Jsou to především děti z početnějších, sociálně slabších rodin, děti potřebných samoživitelek/samoživitelů, děti ze znevýhodněných etnik, děti, jejichž rodiče se ocitli v těžké životní situaci - a vy to víte apod. Na takovéto dítko můžete získat pro letošní rok 2000 Kč, a to i na akce již proběhlé. Získané prostředky použijete na úhradu účastnického poplatku za akce pro tyto znevýhodněné děti. Po vyplnění a odeslání žádosti na ústředí nejpozději do 30. 8. 2023, vám bude přidělena dotace a formulář vrácen k dopracování (vyúčtování). Vyúčtování pak prosím pošlete nejpozději do 31.10.2023. Po tomto datu se automaticky uzavře.

 

Znevýhodněné děti na táborech - děkujeme oddílům, které se zamyslely nad znevýhodněnými dětmi na táborech a rozhodly se je podpořit. Více o čerpání pro znevýhodněné děti jsme psali zde.

Nemáte i vy ostatní v oddíle takové znevýhodněné děti?  V tomto dotačním titulu je stále dostatek prostředků k rozdělení. Neváhejte a napište nám na ústředí do 30.6.2023

 

 V případě jakéhokoli dotazu mi prosím piště na email kukatka@a-tom.cz nebo volejte na tel. 233910486

 

Za ústředí Kateřina Adamcová

 


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu