Wolfgang Schreil, Zaříkávač zvířat

denisa
Asociace

Oblíbený popularizátor šumavské přírody a držitel ocenění Rotary Respect Award za to, že "dělá svět lepším". Úspěšnou knihu z bavorské strany hor vydává Kazda.

 

Nebýt jen v přírodě, ale být její součástí

Šumava – fascinující divočina na dosah ruky

V televizních dokumentech se díváme na zvířata ze všech koutů světa. Mnozí z nás cestují, aby na vlastní oči spatřili slona, lva či žirafu. Ale ruku na srdce – co víme o obyčejné zmiji? Kdo z nás už viděl lasici? A jak se od sebe liší káně a jestřáb?

Chcete-li se dozvědět více o zvířatech, která tu žijí s námi, seznamte se s Wolfgangem Schreilem. V jeho bydlišti, ve městě Bodenmais kousek od Železné Rudy, ho znají všichni. Volají mu, když se jim u domu objeví zmije, protože Wolfgang přijde, zmiji chytí do ruky a odnese do lesa. Volají mu, když objeví poraněné zvíře a nevědí, jak mu pomoci. Protože Wolfgang to ví a pomůže mu.

Sousedé mu říkají Zaříkávač zvířat. Ale v tom, co dělá, není nic tajemného. Prostě se v přírodě chová tak, aby ho tolerovala. V knize vám prozradí jak: Chce to čas, klid a trpělivost. Tiše sedět a dívat se. A pak něco přijde. Třeba taková vzácnost, jako je rys.

U nás máme hezký výraz z dob Československé televize: Lovy beze zbraní. I autor této knihy takto loví - jeho zbraní je 600mm objektiv. Díky němu je kniha obohacena mnoha fotografiemi, z nichž některé jsou takřka unikátní. Wolfgang si je naprosto jist, že fotografií poštolky, která v letu usmrcuje svou kořist, mnoho neuvidíte.

Kniha je napsána čtivým, jednoduchým stylem, který je přístupný všem. Jestli vás nebavilo číst učebnici zoologie, Wolfganga si přečtete s chutí. Zaslouží si místo v knihovně každého, kdo se zajímá o zvířata v našich končinách.

V překladu Martina Richtera vydalo Nakladatelství KAZDA.

Ukázka z knihy: https://issuu.com/knihykazda/docs/k237_ukazka_zarikavac?fr=sMjM2ZTY0MTI4ODI

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu