Otvíráme formuláře

omanek
Asociace, Ekonomika

Vážení kolegové,

posíláme pár ekonomických informací:

V Evidenci máte otevřený formulář - Žádost o turistický materiál, opravy a vybavení klubovny na rok 2024. Vyplněný formulář prosím posílejte nejpozději do 15. března, poté se automaticky uzavře. Výše přidělené dotace bude podmíněna počtem požadavků od oddílů a výší přidělené státní dotace.

Prosíme oddíly, které žádaly o turistický materiál v letech (2021), 2022 a 2023, aby si letos žádost neposílaly. Těmto oddílům bohužel nebudeme moci vyhovět.

 

Stejně jako v loňském roce i letos bude možnost žádat o dotaci na „ Zelený materiál“. Dotace slouží k pořízení materiálu, díky kterému budou oddíly šetrnější k přírodě, budou mít ekologičtější tábory a energeticky úspornější chod. Lze například dotovat náklady na ekologické prostředky (drogerie do klubovny a na tábor s nejvyšší mírou ekologičnosti: jary, šampony, čističe toalet a apod.), úsporu energie (šetrné LED žárovky do kluboven, lepší těsnění oken, termostatické hlavice na topení), solární panely (solární panely na tábory) a další materiál (kompostéry na oddílové základny, hry s ekologickou tematikou, nádoby na třídění odpadu apod.).

V Evidenci máte otevřený formulář pod názvem – Žádost o zelený materiál 2024. Vyplněný formulář prosím posílejte nejpozději do 15.3.2024, po té se automaticky uzavře. Výše přidělené dotace bude podmíněna počtem požadavků od oddílů a výší státní dotace. V roce 2023 jsme tuto kapitolu významně podpořili. Prosíme tedy oddíly, hlavně ty, které v loňském roce už na zelený materiál žádaly, o umírněnost ve svých požadavcích.

 

Individuální dotace-znevýhodnění 2024 - otevírá  formulář na dotaci pro znevýhodněné děti. Tato dotace se týká běžného oddílového života. Koho můžeme považovat za znevýhodněného? Jsou to především děti z početnějších, sociálně slabších rodin, děti potřebných samoživitelek/samoživitelů, děti ze znevýhodněných etnik, děti, jejichž rodiče se ocitli v těžké životní situaci - a vy to víte apod. Na takovéto dítko můžete získat pro letošní rok 3000 Kč, a to i na akce již proběhlé. Získané prostředky použijete na úhradu účastnického poplatku za akce (včetně letních táborů) pro tyto znevýhodněné děti. Po vyplnění a odeslání žádosti na ústředí nejpozději do 30.4.2024, vám bude přidělena dotace a formulář vrácen k dopracování (vyúčtování). Vyúčtování pak prosím pošlete nejpozději do 31.10.2024. Po tomto datu se automaticky uzavře.

 

Materiál pořízený z dotace v roce 2023 – připomínáme, že je třeba vložit do evidence majetku  (v elektronické evidenci) materiál, který jste pořídili z loňských dotací (tábory, klubovny, dotace materiálová, opravy kluboven, neorganizované mládeže apod.)

                                         

                                                                           za ekonomický úsek Kateřina Adamcová


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu