Lotři učili šesťáky základům vodáckého sportu

denisa
Asociace

V měsíci červnu měli žáci šestých tříd Základní školy Hronov jedinečnou příležitost seznámit se s vodáctvím během dopoledního programu pořádaného dětským vodáckým oddílem Lotři Hronov. Zážitkový program doslova vrhnul nadšené žáky do řeky Metuje, aby si pod dohledem instruktorů vodní turistiky vyzkoušeli základní vodácké záběry, jak ovládat loď a nemohlo chybět ani koupání v Metuji.

Děti během programu získaly také důležité informace o bezpečnosti na vodě, správném výběru vesty a přilby a také si vyzkoušely záchranu na vodě. Pro mnoho z nich to byl první kontakt s vodáctvím, a jak se ukázalo, byl to pro ně velmi vzrušující a adrenalinový zážitek.

„Rozhodli jsme se připravit dětem to nejzákladnější penzum informací a dovedností a děti si dopoledne opravdu užívaly,“ řekl Tomáš Buriánek, hlavní vedoucí oddílu Lotři Hronov. „Doufáme, že si odnesly nejen nové znalosti a dovednosti, ale i krásné vzpomínky na tento den.“

Pro žáky to byla nejen zábavná aktivita, ale také cenná příprava na nadcházející letní prázdniny, během kterých mohou nově nabyté vodácké dovednosti využít.

Oddíl Lotři Hronov zve další zájemce ve věku 8 - 12 let, aby se k nám připojili. Schůzky oddílu probíhají od září každou středu a těšíme se na nové členy. Více informací naleznete na našich webových stránkách www.lo3.cz.

Karel Neuschl, TOM Lotři, Hronov

 

Fotografie: 

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu