Tomíci, připojte se k hromadnému uplatnění nároku na náhradu škody od Kolibřík Energie

lukas.husek
Asociace

Milí tomíci,

pokud jste i vy byli součástí Skautské energie a na podzim loňského roku tak museli po krachu Kolibřík Energie k dodavateli poslední instance, můžete se přidat k hromadnému uplatnění nároku na náhradu škody. Naše ústředí se přidává také.

Podrobné informace jak na to, naleznete níže:

Milí zákazníci a příznivci Skautské energie, 

 

přináším vám nové zásadní informace ohledně pokračování sporu s bývalým dodavatelem Kolibřík Energie.
 
Našli jsme partnera, který nám pomůže s uplatněním nároku na náhradu škody v souvislosti s porušením smluvních povinností ze strany Kolibřík Energie. Jedná se o společnost LitFin, která je specialistou na skupinové spory a zastupuje mimo jiné i bývalé klienty společnosti Bohemia Energy.  
 
Kolibřík Energie se zavázal dodávat energie zákazníkům za pevně stanovené ceny až do konce roku 2022. V říjnu roku 2021 však svým jednostranným rozhodnutím dodávky ukončil. Tím dle našeho názoru jednoznačně porušil smlouvu a je odpovědný za náhradu škody všem více než 20 tisícům poškozených s více než 30 tisíci odběrnými místy. Předpokládaná škoda bude nabíhat až do konce roku 2022 a podle našich odhadů se vyšplhá na částku vyšší než 750 milionů Kč. 
 
Skautská energie se opakovaně pokoušela s dodavatelem i s jeho mateřskou společností Armex Energy jednat a zajistit pro zákazníky akceptovatelné řešení. Jak jsme již dříve podrobně popsali, dodavatel dosud pochybení neuznává a adekvátní kompenzaci nenabízí. 
 
Není možné dopustit, aby se firmy a podnikatelé beztrestně obohacovali a profitovali na nedodržení smluv a vydělávali na neštěstí desítek tisících domácností i firem, kterým způsobili nemalou škodu. Dodavatel si nemůže dovolit bez náhrady odstřihnout zákazníky a levné přednákupy energií, které pro ně učinil, použít na jiné, pro něj lukrativnější obchody. Dodavatelé spoléhají na to, že se s nimi drobní zákazníci nebudou soudit, a tak jim jejich nefér praktika projde. Proto je potřeba naše jednotlivé malé pohledávky spojit do jedné velké a vytvořit proti nim dostatečnou protiváhu, která bude mít šanci na úspěch.
 
Počínaje dnešním dnem se tedy můžete i vy, jako bývalí zákazníci Kolibřík Energie, připojit k hromadnému vymáhání pohledávky. Na tom, jestli v tuto chvíli jste, či nejste součástí Skautské energie, nezáleží. 

Jak se připojit k hromadnému vymáhání pohledávky: 

  1. Zaregistrujte se na webové stránce společnosti LitFin www.smlouvajezavazek.cz a podepište jednoduchou smlouvu o postoupení vaší pohledávky.

  2. Nahrajte skeny nebo fotky smluv a vyúčtování od DPI a nových, dražších dodavatelů energií. 

CHCI SE ZAPOJIT

Jak budeme postupovat


Řešení, které jsme zajistili, je pro zákazníky bezplatné. Všechny advokáty i soudní poplatky hradí LitFin. 
 
Protože v ČR není uzákoněn institut hromadné žaloby a musely by se složitě vést desetitisíce samostatných soudních sporů, zvolili jsme pro společný postup jiný model řešení. My poškození, kteří se rozhodneme připojit se, postoupíme LitFinu své pohledávky a ten je sloučí do jedné velké. Tu pak bude po Kolibřík Energii, potažmo dalších odpovědných osobách, vymáhat. 
 
Kupní cenu pohledávky jsme v rámci dohody s LitFinem stanovili na 75 % z částky, kterou se podaří vymoci. To znamená, že pokud spor vyhrajeme (případně dojde-li k dohodě o mimosoudním vyrovnání) a nárokované peníze budou vyplaceny, LitFinu připadne 25 % a zbytek se rozdělí mezi poškozené podle výše jejich pohledávek. Takto je zajištěno pro zákazníky nulové riziko další ztráty a LitFin je motivován zajistit pro všechny výsledek co nejlepší. 


Do kdy se můžu připojit a kdy dostanu odškodnění

 

Škoda bude jednotlivým zákazníkům nabíhat až do konce roku 2022. Podklady pro její celkové uplatnění dodají ti, kdo se rozhodnou zapojit, průběžně později poté, co získají vyúčtování od současných dodavatelů. Nyní je důležité, aby se co nejdříve zaregistrovalo větší množství poškozených. Tím získáme představu o velikosti vymáhané částky a bude možné zahájit kroky k jejímu vymáhání. Celý spor je pak bohužel otázkou měsíců, možná let, a bude probíhat plně v režii společnosti LitFin. Pevně ale věřím v náš úspěch.  
 
Na webu www.smlouvajezavazek.cz najdete detailní informace o celé akci i aktuální novinky o dalším postupu. Veškerou komunikaci se zájemci zajišťuje společnost LitFin. Pokud budete potřebovat pomoci s registrací či s nahráním potřebných dokumentů, kontaktujte prosím LitFin (viz kontakty v patičce webu www.smlouvajezavazek.cz). Na callcentrum Skautské energie se prosím obracejte pouze v případě, že odbavení přes LitFin nebude fungovat.  

CHCI ZJISTIT VÍC, JAK SE ZAPOJIT

Společný postup je věc čistě dobrovolná. Vítězství není zaručeno. Ale budu rád, pokud se přihlásíte a pokud máte ve svém okolí další poškozené, dáte jim o této možnosti vědět. Rozhodnete-li se náhradu škody neřešit nebo budete-li vymáhat náhradu škody samostatně, je to samozřejmě také zcela v pořádku. 

 

S úctou, 
Tomáš Slavík, ředitel Skautské energie

 

Skautská energie, energie@skaut.czwww.skautskaenergie.cz, tel: . 267 317 800


Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu