Měsíc příběhů bezpráví

Hoďas
Asociace

Měsíc Příběhů bezpráví i ve Vašem oddílu – filmy a výstava zdarma

 

17. listopad je přelomovým datem v našich dějinách. Pojďme si ho připomenout originálním způsobem, jaký nabízí Ivana Vránková,  koordinátorka projektu Příběhy bezpráví z Člověka v tísni. S Ivanou spolupracují úspěšně již několikátým rokem roztočtí Kulíšci.

Čím je tato akce originální? Jak se zapojit? Koho kontaktovat? To vše naleznete ve zprávě níže a také v letáčku v příloze.

A proč píšeme o listopadové akci už dnes? To vše se dovíte níže.

 

Dobrý den,

jménem společnosti Člověk v tísni si Vás dovolujeme oslovit s nabídkou filmů a limitovaných bonusových materiálů, díky kterým si i ve Vašem oddílu či městě můžete připomenout 35. výročí sametové revoluce. Do letošního jubilejního 20. ročníku Měsíce příběhů bezpráví se vedle škol mohou nově zapojit také volnočasové organizace, města, festivaly, knihovny, kavárny aj. 

Jak se zapojit?

Během listopadu uspořádejte projekci alespoň jednoho z našich filmů k roku 1989. Promítat můžete jak ve vnitřních prostorách, tak třeba venku na náměstí. Oslovte pamětníky listopadových událostí a pozvěte je na besedu po promítání. Způsob a rozsah realizace je ve Vašich rukou. Zároveň můžete k oslavám využít plakátovou výstavu 1989: Rok zázraků. K dispozici budete mít také online výukovou hru k roku 1989, která vzniká ve spolupráci s oceňovaným herním studiem Charles Games. Veškeré materiály a filmy od nás získáte zdarma, stačí jen vyplnit registrační formulář.

Bližší informace naleznete v přiloženém letáku a na webových stránkách www.pribehybezpravi.cz.

Projekt Příběhy bezpráví je součástí vzdělávacího programu Jeden svět na školách největší neziskové organizace ve střední Evropě Člověk v tísni. Naše aktivity dlouhodobě přispívají k posilování sebevědomé a zodpovědné občanské společnosti. Na webu JSNS.CZ nabízíme 94 krátkých i celovečerních filmů k výuce moderních československých dějin, které spolu s dalšími materiály využívá více než 4000 škol. Měsíc Příběhů bezpráví se koná od roku 2005 každý listopad na stovkách základních a středních škol po celé České republice.  Za 19 let konání této akce proběhlo na školách 10 748 projekcí, kterých se zúčastnilo téměř 500 000 mladých lidí. Staňte se i Vy součástí tohoto unikátního projektu!

 

V případě jakýchkoliv doplňujících otázek se neváhejte na nás obrátit na telefonním čísle 732 941 328 nebo prostřednictvím e-mailu: Ivana.vrankova@jsns.cz.

Se srdečným pozdravem

Karel Strachota - ředitel projektu Příběhy bezpráví

Ivana Vránková – koordinátorka projektu Příběhy bezpráví

Přílohy: 
PDF icon letacek_1.pdf

Přidat komentář

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu