Přidat komentář

Jednotka Balanset-1A (dále jen"zařízení") je přenosná sada určená pro vyvažování rotorů pracujících ve vlastních ložiscích. Toto zařízení umožňuje vyvažování v jedné nebo dvou rovinách, což výrazně zvyšuje životnost strojů a mechanismů snížením dynamického zatížení ložiskových jednotek. Sada obsahuje dva snímače vibrací, snímač fázového úhlu a měřicí jednotku.

Funkce a aplikace

Vyvažování na místě: zařízení umožňuje vyvážení rotoru přímo v ložiscích, což eliminuje potřebu demontáže speciálních strojů a mechanismů. To zjednodušuje proces a šetří čas.

Automatizovaný proces: celý proces vyvažování, od měření až po instalaci korekčních závaží, se provádí automaticky. Uživatel nepotřebuje další dovednosti nad rámec toho, co je uvedeno v pokynech.

Archivace výsledků: všechny výsledky vyvažování jsou uloženy v archivu vyvažování a v případě potřeby je lze vytisknout jako protokoly.

Další funkce: zařízení Balanset-1A lze také použít jako standardní vibrometr k měření hodnoty root mean square (RMS) celkových vibrací, hodnoty RMS rotační složky vibrací a rychlosti otáčení rotoru. Dále zobrazuje časovou funkci rychlosti vibrací a grafy spektra, které mohou být užitečné pro posouzení technického stavu vyváženého stroje.

Obsah balení a princip fungování

Standardní balení obsahuje měřicí jednotku, dva senzory vibrací, snímač fázového úhlu, potřebné příslušenství a flash disk se softwarem. Zařízení pracuje na základě měření mechanických vibrací. Vibrační senzory převádějí vibrace na elektrický signál, který je poté zpracován měřicí jednotkou a přenesen do počítače pro další zpracování a analýzu.

Vyvažování Doporučení. [url=https://vibromera.eu/cs/priklad/balancing-instrument-at-the-price-of-a-vibrometer/ ] Vibrometr [/url] režim

Stav stroje: vyvažování by mělo být prováděno pouze na mechanismech, které jsou v dobrém technickém stavu a bezpečně namontovány na základech. Nedoporučuje se vyvážit mechanismy s opotřebovanými nebo poškozenými ložisky.

Čistota rotoru: před zahájením práce by měl být rotor očištěn od nečistot.

Detekce rezonance: pokud se výsledky měření výrazně liší od běhu k běhu, může to znamenat rezonanci. V tomto případě by měla být změněna rychlost otáčení nebo by měly být změněny podmínky instalace na základně.

Měření v režimu Vibrometru: doporučuje se předběžná měření v režimu Vibrometru. Pokud se celková hodnota vibrací shoduje s rotační složkou, nerovnováha rotoru je hlavním přispěvatelem k vibracím a vyvažování může pokračovat.

Kontrola statické nevyváženosti: u rotorů s vodorovnými hřídeli lze statickou nevyváženost zkontrolovat ručně otočením rotoru o 90 stupňů. Pokud je zjištěna nerovnováha, měla by být instalována vyvažovací hmotnost.

Uzavření

Použití zařízení Balanset-1A zajišťuje efektivní a rychlé vyvažování rotorů, zlepšuje jejich výkon a prodlužuje jejich životnost. Jedná se o univerzální řešení pro ty, kteří se podílejí na údržbě a opravách rotačních mechanismů.

Plain text

  • Nejsou povoleny HTML značky.
  • Webové a e-mailové adresy jsou automaticky převedeny na odkazy.
  • Řádky a odstavce se zalomí automaticky.
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Prosíme odpovězte na otázku, jde o prevenci proti robotům a spamu